Discussió:La Ilustración Ibérica

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La introducció em sembla massa extensa: hi ha dades que podríeu afegir a l'apartat de "Cronologia", que aleshores podria també intitular-se "CRonologia i objectius generals", no sé.. Falta referenciar la cita de la "cronologia" Falta afegir ala TAULA de gravats destacats, les obres de simbolistes i prerafelites, ja esmentats a l'apartat d'Ideologia: e´s igual que us repetiu, però aq son dades que haurien de destacar-se a la TAULA: és el més important! el més destacat d ela revista és que introdueix aquestd dos corrents! us ho vaig dir a tutoria:

destacar a la taula l'obra d'artistes estrangers (simbolistes i prerafelites) --IreneGras (disc.) 12:49, 17 gen 2013 (CET)[respon]


REVISIÓ

A banda de tots els aspectes que vam assenyalar durant la tutoria, voldria afegir una cosa més:

L' apartat EVOLUCIÓ IDEOLOÒGICA, tal com es troba configurat, no aporta realment informació sobre l'evolució de les orientacions estètiques de la revista, sinó que bàsicament constitueix una descripció dels seus apartats i seccions (on es parla, no només d'art, sinó també d'història, política, religió..). Us recomano així el següent:

- tota la informació que teniu en aquest apartat, l'afegiria a "ESTRUCTURA DE LA REVISTA"..ho posaria en primer lloc, i a continuació introduïria l'esquema que ja hi teniu detallat.

- canviaria el títol del primer apartat i ho deixaria simplement d'aquesta manera: IDEOLOGIA ESTÈTICA (així no us compliqueu la vida, tot considerant que no teniu gaire informació sobre el tema). El que podeu fer aquí és destacar el fet que a través d'aq revista s'introdueixen a Catalunya dos corrents relacionats: el prerafaelisme i el simbolisme.

Consulteu a fons: l'assaig de Mª Àngels Cerdà/els capítols que teniu a copisteria de Jordi Castellanos (on parla dels prerafaelites, encara que sigui essencialment en literatura)/i la meva tesi, a fi d'extreure la informació.

Podeu explicar que, encara que el simbolisme d'introdueix de manera oficial el 1893,Opisso ja se'n fa ressò a la revista publicant gravats de Moreau, Khnopff..(de tot això en parlo a la tesi!)

I citeu tambe alguns artistes prerafaelites dels quals se'n publiquen gravats,a fi de reforçar l'argument de la introducció d'aquest corrent.

En definitiva, encara que no tingueu massa informació específica sobre la ideologia de la revista, en teniu uns mínims; i a partir d'aquí podeu estirar una mica el fil i parlar de la introducció del simbolisme i del prerafaelisme a Catalunya en general.

--IreneGras (disc.) 11:15, 26 des 2012 (CET)[respon]