Discussió:Lleis de Nuremberg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Al Lemos (disc.) 03:30, 14 ago 2010 (CEST)[respon]

Proposta d'ampliació[modifica]

Aquest article ofereix una visió general, però presenta algunes mancances notables que podrien millorar la seva qualitat i comprensió, tant per la forma com pel seu contingut.

En termes de forma, l'article manca d'una contextualització adequada del moment polític i social en què es van introduir les Lleis de Nuremberg. No ofereix una descripció detallada del seu contingut, i la seqüència dels esdeveniments no està clarament definida. A part, està tot el text en un sol punt, no està separat per diferents subtítols, on es pugui veure clar de què s’està parlant.

Quant al contingut, hi ha una manca d'exploració profunda de les motivacions ideològiques dels nazis que van conduir a l'establiment d'aquestes lleis. La ideologia nazi i la resposta internacional a aquestes polítiques antisemites no es destaquen prou. Per tant, no és parlar de l’Alemanya nazi en profunditat, no se centra tampoc en el text de les lleis ni tampoc en l’impacte que va tindre aquesta en la població i com va classificar als jueus segons aquestes lleis.

Per abordar aquestes mancances, es podria millorar la contextualització històrica, destacant els esdeveniments que van conduir a l'adopció de les lleis i proporcionant una descripció més detallada del seu contingut. Aprofundir en les motivacions ideològiques del règim nazi i explorar la resposta internacional pot proporcionar una comprensió més completa del context en què es van desenvolupar les Lleis de Nuremberg. És a dir, es podrien afegir diferents subtítols, com pot ser, “Alemanya nazi”, “Explicació de les lleis” i “Impacte de les lleis”.

Pel que fa a la inserció d’una imatge, com que ja hi ha una imatge d’un gràfic que explica aquestes lleis, s'afegiria una imatge del “Reichsparteitag”, és a dir, dels congressos que duia a terme el partit nazi.

Per enriquir aquesta informació, es podria recórrer a fonts com:

BARRIOS, H. (2018). La “Cuestión Judía” y el antisemitismo en Alemania, desde el final de la Primera Guerra Mundial hasta las Leyes de Nuremberg (1918-1935).

Garza, J. A. S. El impacto de las fuentes constitucionales y convencionales en la enseñanza y aprendizaje de la teoría del proceso. TRATADOS NACIONALES E INTERNACIONALES, 435.

MURO VERDE, C. L. A. R. A. La legislación nazi en Alemania y su repercusión social (1933–1935): del Decreto del Reich a las Leyes de Nuremberg. Cristinaft09 (disc.) 18:26, 29 des 2023 (CET)[respon]