Discussió:Lligament de trompes

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Lligadura de trompes)

Eficàcia del mètode Essure[modifica]

No pots [1], posar com a certa la frase referida al mètode Essure: "de major eficàcia que la lligadura de trompes", incloent una referència que no en diu res sobre aquest aspecte:[1]

  1. El implante subcutáneo de gestágeno, el anticonceptivo más eficaz, según un estudio, agencia EFE, publicat a Mujer Hoy, 2 de setembre de 2009 (castellà)

--Jmarchn (disc.) 22:22, 20 maig 2010 (CEST)[respon]

Si et llegeixes la referència, que per això té l'enllaç, tindràs més informació sobre l'estudi. Si la vols a l'article, t'hauria costat menys copiar-la i pegar-las de l'enllaç en qüestió que posar aquest misatge. Encara estàs a temps de fer-ho si vols.--Tibidabo (disc.) 08:37, 21 maig 2010 (CEST)[respon]


Ja l'havia llegit, perdona, però potser no m'he explicat correctament:

Per establir la diferència d'eficàcia de dos mètodes no n'hi ha prou en comparar les dades d'eficàcia subministrades per estudis independents, podria afegir a aquesta afirmació quan la diferència no és molt important i les mostres tenen característiques similars i suficientment grans.

Menys possibilitat d'afirmació hi ha quan (i això no consta en l'article que tu assenyales), l'autor de l'estadística sigui (molt probablement, no he pogut trobar cap indicació contrària, necessària, en aquest sentit en l'article de referència[1]) part interessada de que aquest mètode (mètode de que de cap manera vull desmerèixer) es comercialitzi. Fins i tot en el cas de que no hi hagués interessos comercials pel mig, l'actuació quirúrgica analitzada és l'ideal i no la real.

Dit d'altre manera, quan es fa una lligadura de trompes es fa una histerosalpingografia (HSG) de control per tal de comprovar que la trompa està obstruïda?. NO!. Oi que es fa o s'ha de fer amb el mètode Essure?. SÍ!.

Per tant si fem una metaanàlisi d'estudis de l'Essure enfront la lligadura de trompes, sempre serà l'eficiència (no l'eficàcia) del resultat superior per l'Essure.

Només si es fes un estudi a doble cec dels dos mètodes, es podria establir si hi ha una diferència estadísticament significativa entre els dos mètodes (i per tant dir que un dels mètodes és superior a l'altre). Però això no es farà mai perquè ningú ho subvencionarà i la mostra hauria de ser enorme (per tal de discriminar l'eficàcia d'unes dècimes). Tot i que el disseny de l'estudi seria senzill: estudi dels resultats de la permeabililitat de les trompes amb HSG als 6-9 mesos de la intervenció per un ginecòleg que no sàpiga si la pacient s'ha fet una o altra intervenció.

Mentre, en quan a comparança de l'eficàcia, només es pot afirmar que és altíssima i similar, per a ambdós mètodes.

--Jmarchn (disc.) 10:46, 23 maig 2010 (CEST)[respon]

Informació sobre perill d'infecció per contacte sexual[modifica]

No cal indicar que la vasectomia no priva del perill de contraure una malaltia de transmissió sexual (inclosa la sida):

  • Qui se la realitza no és un adolescent (aquest sí que podria fer una recerca demanant aquesta informació referent a aquest risc, però sempre serà sobre mètodes anticonceptius que estiguin al seu abast).
  • En tot cas aquesta informació pot ser subministrada per part dels professionals sanitaris que han de realitzar aquesta tècnica, principalment a persones amb baix nivell intel·lectual o a les que ho creguin oportú.
  • Són els professionals sanitaris, els educadors i els mitjans audiovisuals els encarregats de recordar que només el mètodes anticonceptius de barrera (i no tots) impedeixen les malalties de transmissió sexual, i que aquest risc és un problema ben real.
  • Cap altra wiki dona aquesta informació.

--Jmarchn (disc.) 10:46, 23 maig 2010 (CEST)[respon]