Usuari Discussió:Jmarchn

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Converses anteriors: 2009-2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014


Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Jmarchn/Arxiu 1 en data 20-02-2017.

ARN missatger amb nucleòsids modificats

4
Mcapdevila (discussiócontribucions)

Hola, m'acaben de posar la Pfizer, i com acostumo a fer, tot documentant-me, l'he completat amb la traducció de l'article d'en.wiki.. li podries donar una ullada com expert q ets? merci--Mcapdevila (disc.) 15:35, 30 abr 2021 (CEST)

Mcapdevila (discussiócontribucions)

Ah! i tots els sants tenen vuitada, per molts anys, al dia de S.Jordi!

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Mcapdevila Moltes gràcies i fet! Tot i que no sóc cap expert en biotecnologia, sols un metge d'AP.

Mcapdevila (discussiócontribucions)

@Jmarchn Gràcies per les correccions Jordi, i perdona.. volia dir "ja q ets més expert q jo.." ;D..

Resposta a «ARN missatger amb nucleòsids modificats»
MisterSynergy (discussiócontribucions)

Hey Jmarchn

You seem to be putting Wikidata items to use in some modules and templates here at cawiki, which is great. Unfortunately, some of the referenced content was apparently deleted in the past, but the remainders are still in use in the module code:

As you seem to be the maintainer for the affected modules, I want to notify you of this situation. I am not really aware of what the modules are doing, so I prefer not to try any repairs by myself. However, in case of questions I am happy to help out.

Cheers!

Resposta a «missing categories/Wikidata items»
Capsot (discussiócontribucions)

Molt bon dia!

Espere que et vaja tot molt bé. Veig que fas edicions amb gran, i molt gran qualitat a l'àmbit mèdic. Moltes gràcies i enhorabona. Tant de bo continues fent-ho i ajudant a millorar la Viquipèdia durant molt de temps.

Escolta, t'agrairia que participares al vídeo que fem per al 20é aniversari de la Viquipèdia! Trobe que hem de fer alguna coseta per a demostrar que som una gran comunitat, i sé que ho faràs molt bé. En Sorenike ha deixat més detalls a la Taverna però tens més avallet les dades essencials:

"Si esteu interessats a participar-hi, heu de gravar-vos durant uns 10 o 15 segons màxim, explicant molt breument què significa, què en penseu o per què és important per a vosaltres la Viquipèdia i desitjar-li un feliç aniversari, un per molts anys, etc. És important que el vídeo que feu estigui en format horitzontal; pel que fa a la qualitat, no és un requisit indispensable, però és un valor afegit que en tingui un mínim.

Una vegada tingueu el vídeo, el podeu enviar a viquipedia@wikimedia.cat, on el rebrà la persona encarregada de l’edició."

En teoria s'hauria d'enviar abans de mitjans de la setmana vinent però com més aviat millor per a Marc, el company que es dedica tan gentilment a l'edició.

Espere que t'hi engresques, i que puguem comptar amb tu! Una abraçada ben bona! Molt bon diumenge! Claudi/~~~~

Resposta a «Bon dia!»

Taula de consonants no pulmonars amb els sons

5
Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

El motiu de la pregunta és que no acabo de veure la utilitat d'un article que és una simple transclusió d'una plantilla.

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Leptictidium: Bona nit.

Com pots veure són còpies traduïdes de la versió en anglès d'anys enrere (en aquells moments no hi havia representació i possibilitat d'escoltar els sons des d'una taula). Aquesta va ser la manera més ràpida d'aprofitar el treball dels editors de la Viquipèdia anglesa. Molt em sembla que en Paucabot amb les mateixes teves intencions ja va fer "neteja", parcial i que no va acabar, eliminant algunes de les plantilles que jo havia adaptat a la Viquipèdia (per exemple: Plantilla:IPA chart vowels with audio).

Recordo que tot havia quedat bé... però ara ja no, i els de la versió anglesa ho han canviat tot. Em costa d'escatir com anava tot plegat. Ara per ara fes el que et sembli, doncs no tinc temps per a dedicar-m'hi. El articles al voltant de la COVID i els mòduls multilingües m'esperen....

Fins una altra!.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola de nou! En aquest cas, no es perdria gens de feina, ja que la pàgina s'esborraria, però la plantilla es conservaria, i el contingut és idèntic.

Leptictidium (discussiócontribucions)

La proposo per esborrar, doncs. Bones festes!

Resposta a «Taula de consonants no pulmonars amb els sons»
Yurik (discussiócontribucions)

Hi, i saw you modified -- what's the purpose of it? It would be good to change the mediawiki.org version if this is needed, or reset it. See https://dibabel.toolforge.org

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Yurik, Hello!. A year ago I created upgrade modules for the Module:TNT edit, but I have already abandoned them (creating a more efficient i18n based system for multilingual modules and multilingual infotable modules) and now I don’t remember the purpose of that change. Sorry.

Yurik (discussiócontribucions)

Thanks @jmarchin , would you mind if i reset it to the latest TNT? It would be great to keep this effort in sync -- see mw:WP:TNT

Yurik (discussiócontribucions)

(or try it yourself -- go to https://dibabel.toolforge.org , select language to be "ca", find TNT, and copy it there. Let me know if it works for you!

Resposta a «Module:TNT edit»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Jordi, et confesso que he mirat d'entendre com redimonis funciona, o millor dit, com l'hauria de fer servir i, no sóc capaç de saber que haig de fer. Em fa la sensació que tot plegat és complicat i que has has fet unes eines de propòsit més ampli que el que em cal i del que sóc capaç d'entendre.

Et proposo començar per un tema bàsic per mi i que, a més a més, és el primer que em cal.

Ara a les plantilles tinc estructures tipus:

IF ara then print ara else IF parametre_Y then print parametre_Y, doncs bé si vull afegir un sinònim (per exemple para_X i para_Y), puc fer:

IF ara/maintenant then print ara/maintenant else IF parametre_Y/para_Y then print parametre_Y/para_Y

És a dir, si sé el nom sinònim a tractar, el poso (amb una sintaxi concreta) al seu costat i ja està.

Ara em cal una solució per a que el nom del paràmetre sinònim (o els dos) siguin un valor extern, ja que em caldrà anomenar-lo de forma diferent per cada llengua i no ho puc posar dins el codi, sinó en una taula externa.

He vist a Data:I18n/TNTTools/Demo.tab, per exemple, el Tt_O_now.. Com hauria d'alterar el pseudocodi que t'he escrit per a que funcioni tant si em passen "ara=34" com si em passe "now=34".

Prometo posar els 5 sentits a entendre la resposta.

Merci,

Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola!.

Hi he estat treballant, i a fons, per tal de fer-ho tot més fàcil. Per això he reestructurat el que havia fet, he canviat alguns noms per fer-ho més fàcil, amb més exemples, més explicacions i continua estant, tot plegat, en espanyol i anglès.

Tot volta sobre dos mòduls:

 • Mòdul:SimpleArgs, pensat per a ser utilitzat en altres mòduls.
 • Mòdul:ArgsTNT, nou i pensat per ser utilitzat directament per plantilles, que és el que tu volies.

El problema que plantejaves ja està resolt a {{ArgsTNT/WordIdxT}}.

Ara estava pensant un SimpleArgs per a plantilles. Ja que amb ArgsTNT els paràmetres han de ser nominatius (cadascun ha de ser identificat per un nom, i no em funciona per posició). Que els paràmetres siguin nominatius va bé per a plantilles grans, però no és pràctic per a plantilles senzilles.

També em falta acabar el comprovador de paràmetres erronis.

Fins ara!.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

ara ho miro.

Recorda que els paràmetres posicionals també tenen nom: 1=, 2=, 3=..... Prova si això et funciona, si més no, tindries un pla B.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Jordi. No sé si ens estem entenent o estic cada dia més ruc.

Mira Plantilla:Proves amadalvarez/prova4. És un cas elemental.

 • Cas 1, és com està el codi d'una plantilla que funciona amb un paràmetre que es diu "ara". Com que a la prova el paràmetre "ara" està buit, diu "no trobat".
 • La volem fer servir per a que també atengui el paràmetre "now" com a sinònim. Per a fer això, canviaríem el codi deixant-lo com el cas 2, i funciona amb "now".
 • Fins aquí seria el procés normal per a incorporar un sinònim al codi. Però això suposa conèixer quin és el nom del sinònim que hem d'acceptar. El que jo vull és posar un codi que admeti uns noms de paràmetres que desconec i que estan a Tt_O_now, és a dir, tal com està entendria "ara" o "now", i el dia que vulguem que entengui "maintenant" només haurem de modificar la taula, no el codi.
 • Els exemples que has posat (o jo no ho he sabut veure), sembla com si sapiguèssim els possibles valors i obtinguessis un ok. Però no és el cas. No sabrem el nom dels paràmetres, sinó que hem de donar per bo els paràmetres que es diguin igual que algun dels valors que hi ha a Tt_O_now

En resum, com s'ha de canviar la sintaxi {{{ara|}}} al cas 1 per a que es comporti com el cas 2?.

Disculpa, però em perdo.

Jmarchn (discussiócontribucions)

Ja està, ben fàcil!.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ara ho entenc. Però aquestes funcions te les acabes d'inventar ? "ExistsAnyP" i "Str_ParP" és el primer cop que les veig.

Jmarchn (discussiócontribucions)

No són de fa uns dies, i encara n'haig de fer alguna més de nova!.

Jmarchn (discussiócontribucions)

No problem, ja ho estic tirant endavant!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Ara que veig que aquí hi ha una opció de solució em quedo més tranquil. Pots fes un cop d'ull al debat aquest sobre la llengua de les plantilles?. Depenent com acabi, ens condicionarà aquesta mena de solucions, o requerirà enfocar-ho d'una altra forma. Merci, P.S. Tinc una nova proposta per tu que obro en un altre tema per no embolicar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva intervenció al debat. De fet, pretenia que veiessis que el tema va de "simplificació de codi" a uns nivells pre-WD. En certa forma, s'hi assembla als debats que havia tingut amb tu sobre la incomoditat de tenir uns textos que no els pots matisar com voldries. En aquest cas, però, crec que no s'ha entès que davant les dificultats la solució no és regressar al passat, sinó superar el present. Bé, ja veurem com evoluciona. Jo estic treballant en un pla alternatiu per si no els agrada el que tenim.

Ja veurem.

Jmarchn (discussiócontribucions)

Truca'm, si et va bé, i en parlem.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Marxo ara a fer recompte al col·legi. Serà una nit llarga. Demà a mig matí, va bé ?

Jmarchn (discussiócontribucions)

Fet!.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'han muntat una altra feina a casa. Quan ets jubilat tothom abusa del teu temps.

Després de dinar, ho intento.


Has pogut pensar en la nova proposta ?

Jmarchn (discussiócontribucions)

Hauràs de concretar...

Jmarchn (discussiócontribucions)

Ja hi ha les funcions amb paràmetres posicionals, a Mòdul:ArgsTNT i, que de fet, no utilitzen el sistema multilingüe (fora dels missatge d'error ja existents a Mòdul:SimpleArgs). Els he inclòs aquí, ja que per facilitat d'ús utilitzen un nom semblant. Així per un paràmetre d'una taula s'utilitza Str_ParP, i per un paràmetre posicional Str_Par.

Resposta a «Reprendre el tema del i18n»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, company. Com va la feina ?.

Haig de confessar que ho tinc aparcat el nostre negoci. La raó principal és que tenim un incendi a Amical Wikimedia i ens hem quedat sense junta directiva i, com que una associació, legalment, no pot estar sense junta, estem mirant com solucionar-ho. És com el president de l'escala de veïns, que ningú vol ser.

Bé, Tenia una pregunta per tu. Quan vas estar treballant el tema dels colors per les gràfiques, vas descobrir si hi ha alguna fórmula, algorisme o truc per saber quan toca posar lletra blanca per a que no es confongui amb el fons ?. Merci,

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Amadalvarez

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|Red}}

dóna Aqua

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|aquA}}

dóna Red

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|#000000}} --Negre 

dóna White

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|Blanc}}

dóna Error de Lua: #1 = El nom del color (Blanc) no és un nom de color HTML vàlid.

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|#FF}}

dóna Error de Lua: #1 = La longitud del codi de color és incorrecte, després de "#", calen 6 caràcters vàlids (0-F) (es troba "#FF").

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|}}

dóna Error de Lua: #1 = No té un valor assignat.

{{#invoke:SimpleArgs|ReverseColor|#00AF0G}}

dóna Error de Lua: #1 = Hi ha almenys un caràcter invàlid en el codi de color (des de "00AF0G").

Amadalvarez (discussiócontribucions)

OK. Ho provo.

Resposta a «colors i lletres»
Jordi G (discussiócontribucions)

Hola. Vaig deixar un missatge adreçat a tu a la pàgina de discussió de l'article vacuna però no el deus haver vist. El cas és que el 2016 hi vaig deixar un missatge proposant el canvi de vacuna a vaccí. Com que al cap de dos anys ningú no havia dit res, vaig fer el canvi. Crec que abans de revertir el canvi fet i tornar al nom inicial, s'hauria d'haver comentat en aquella pàgina. Et convido que passis per aquesta pàgina de discussió i posis els teus motius pel canvi, i si de cas no hi ha acord, ja decidirà la comunitat quin ha de ser el nom. Gràcies.

Resposta a «Vaccí / vacuna»
Joutbis (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

@Vriullop: No sé quina és la causa. Jo no he tocat ni directa ni indirectament aquesta infotaula, que és la versió antiga.

Acabo d'arreglar problemes amb un mòdul que fa crides a Wikidata (WD) a Commons (em donava error en les crides a WD, i més coses), per això les he anul·lat (i ho he deixat en anglès); però aquí no es pot fer (d'anul·lar-les).

Joutbis (discussiócontribucions)

Wikidata últimament va com una cafetera i dóna molts timeouts, que no sigui això.

@Vriullop: També apareix Q8436 en comptes de "família" a Lleó Focas el Vell

Vriullop (discussiócontribucions)

Un problema del client Wikibase, un altre cop.

 • Mòrt (Q4)
 • {{#invoke:Wikidades|getLabel|Q4}}: mòrt

Provat directament en Lua:

 • mw.wikibase.getLabel('Q4'): nil
 • mw.wikibase.getLabelWithLang('Q4'): nil nil
 • mw.wikibase.getLabelByLang('Q4', 'ca'): mort

Inexplicable. La darrera funció s'intenta evitar sempre que sigui possible com diu la documentació. El mòdul ho mostra en occità perquè primer prova amb getLabelWithLang i després amb getLabelByLang per les llengües fallback, el mateix que hauria de fer directament getLabel.

Potser està relacionat amb les tasques de manteniment d'aquesta matinada Viquipèdia:Tech News, però ara mateix no tinc temps ni ganes de reportar un bug estrany.

Vriullop (discussiócontribucions)

És un tema que afecta en molt llocs. M'he decidit a crear phab:T252105.

Joutbis (discussiócontribucions)

El teu Phabricator l'han redirigit a aquest, i llegint-lo sembla que han fet marxa enrere i el donen per solucionat. En canvi, la part nostra no s'ha bellugat gens. Al contrari, cada vegada s'escampa a més articles. Potser hauríem de dir-hi alguna cosa?

Vriullop (discussiócontribucions)

Té mala pinta, el problema de Commons és més vell, però també podria ser que hi estigui relacionat una vegada ens han canviat de servidor aquesta matinada. La marxa enrere va ser de la darrera versió del MediaWiki i ara el bug està com un blocatge per poder tirar-la endavant. Si no se soluciona aviat ja tinc preparat canviar a mw.wikibase.getLabelByLang que sí que funciona.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pot ser que estigui arreglat i calgui que es refresquin les caches?.

Acabo de modificar un que donava error (afegit un punt al fina de la descripció) i ja no es queixa.


Joutbis (discussiócontribucions)

Algunes etiquetes (Mort) s'han solucionat; d'altres no. Mireu David Bowie. Potser primer hauríem de refrescar les plantilles primer? Que jo hagi vist, passa a Persona, però també a IGP; segurament d'altres.

Vriullop (discussiócontribucions)

Una vegada refrescat a Wikidata en els articles sol ser ràpid. També podria ser la caché del teu navegador. Fes-hi una edició nul·la.

Joutbis (discussiócontribucions)

És com ho faig normalment. Algunes etiquetes continuen malament.

Vriullop (discussiócontribucions)

Podria ser, ja havia provat ?action=purge i no m'havia funcionat. Però són molts i caldria que ho refresquin en origen.

Joutbis (discussiócontribucions)

Gràcies, ho aniré seguint. Aquests dies que he estat repassant les infotaules persona, m'he trobat molts problemes amb Wikidata. No ho tenen gens fi. A veure si hi ha sort i et fan cas.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

No té res a veure amb etiquetes, és cosa del mòdul amb el nou tractament de separadors.

Jmarchn (discussiócontribucions)

Al mòdul que tinc a Commons també ha aparegut

1. la necessitat de que les variables o funcions o que siguin publicades (a través de l'habitual p.) o que siguin declarades com a locals.

2. mw.site.stats.pagesInCategory (nom_categoria, subcats) no funciona ja que s'ha eliminat la variable global subcats, ara funciona bé amb 'subcats'.

O sigui que s'ha tocat moltes coses....

Vriullop (discussiócontribucions)

Això sol aparèixer en usar Module:No globals, o qualsevol require que usi aquest mòdul, que comprova que no hi hagi cap variable global, una bona pràctica.

Jmarchn (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Dóna un error del mòdul Wikidata de Commons, no per l'etiqueta. La funció getLabel té el frame com entrada per a plantilles. Cal usar la funció p._getLabel(entity, args), és a dir: WD._getLabel('Q77604', {['lang']='ca'})

Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola,

He recuperat la versió antiga de Commons:Module:DiseasesNav, on va fallar inicialment mw.wikibase.getLabelByLang ('Q...', lang) i ja funciona perfectament, a igual que en la nostra Viquipèdia on també em donava error.

Per descomptat que utilitzava WD abans del getLabel.. Ja he etiquetat les variables i funcions que no eren globals com a locals. Finalment (i com a curiositat), has utilitzat el Mòdul:SimpleDebug que vaig crear fa temps?.

Moltes gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

No m'he explicat bé. Vull dir que en el mòdul Wikidata de Commons, la funció getLabel és d'entrada des de plantilles i la funció _getLabel és per altres mòduls. Al Wikidades d'aquí vaig habilitar totes les funcions per accedir-hi via invoke o via require usant el mateix nom per evitar aquests embolics.

Els problemes els veig amb la consola de depuració que ja m'he acostumat a usar-la per a qualsevol prova abans de desar, cosa que amb mòduls en viu molt usats no es pot fer alegrament. Per exemple la primera funció require("Module:SimpleDebug").w("S'ha passat per aquí") és el mateix que mw.log("S'ha passat per aquí").

Jmarchn (discussiócontribucions)

El funcionament de _getLabel de Wikidata a Commons no és el mateix que getLabel de Wikidata a la Viquipèdia. A Commons retorna un enllaç amb Qnn i (no l'etiqueta, com caldria) i cal escriure-ho com WD._getLabel({['id']='Qnn', ...}), però no cal amoïnar-s'hi, no utilitzo allà Wikidata (sinó mw.wikibase.getLabelByLang)

En quan a SimpleDebug pot fer més coses... M'ho vaig mirar això de la consola fa uns mesos i ho vaig trobar molt limitat (acostumat com estic amb els editors de programes amb ObjectPascal) però potser no ho necessites.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho vaig dir més amunt. La documentació diu: "[mw.wikibase.getLabelByLang] should not be used to get the label in the user's language on multilingual wikis, use mw.wikibase.getLabel for that if by any means possible." Jo l'estic evitant usar aquí, en un wiki multilingüe com Commons amb més raó.

La funció del Wikidata de Commons sí que funciona com s'espera, la sintaxi bona te la vaig posar més amunt: WD._getLabel('Q77604') retorna [[:ca:Radiologia|radiologia]] i si vols WD._getLabel('Q77604', {['link']='-'}) retorna radiologia.

Jmarchn (discussiócontribucions)

Fantàstic!

Ja ho he canviat, per WD._getLabela Commons. És millor, ja que si no troba una paraula en l'idioma de l'usuari el busca automàticament amb l'idioma més proper. Abans havia d'enviar-ho en anglès si no trobava la paraula en els seu idioma.

Joutbis (discussiócontribucions)

Pel que explica al final del phab:T252079 hi havia un nivell de cache intermig que no podien purgar, i que no caducava fins aquesta matinada, però en principi a partir de les 2:58 ja estava, i purgant s'hauria d'anar arreglant tot. Potser has de purgar l'item de wikidata? Si així tampoc no s'arregla, potser és un problema diferent i caldrà obrir un phab nou.

Déu n'hi do com s'han lluït amb aquesta...

Resposta a «Occità»
170.150.156.232 (discussiócontribucions)

Te amo

Resposta a «Hola»