Discussió:Meiosi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No em sembla gaire correcte que es digui que "hi ha un nombre haploide de cromosomes però diploide d'ADN". El terme "haploide" o "diploide" es refereix sempre a la dotació cromosòmica, no al "nombre d'ADN" (expressió que no acabo d'entendre què vol dir, d'altra banda...intueixo que vol dir de cromàtides). Per la confusió que genera, crec que s'hauria d'eliminar aquesta frase.

A més, tinc el dubte de si realment és correcte en aquest punt dir que hi ha "23 cromosomes". Al estar duplicats en realitat la dotació és encara 2n en aquesta fase. Els 23 cromosomes com a tals (dotació n) són al final de la segona divisió meiòtica.

D'altra banda, donat que en cap moment de l'article s'especifica que estiguem parlant d'humans i la meiosi es dóna en la formació de gàmetes de totes les espècies eucariotes amb reproducció sexual, s'hauria de fer referència a "dotació diploide" o "2n" i "haploide" o "n". Si no, qualsevol persona que no en sàpiga gaire, es pensarà que en qualsevol cas després de la primera divisió meiòtica de qualsevol cèl.lula de qualsevol espècie animal o vegetal té exclusivament 23 cromosomes, cosa que, evidentment, no és certa.

Finalment, la darrera frase de la meiosi I diu que al acabar i abans que comenci la segona divisió meiòtica "es sintetitza més DNA". Això pel que sé, no és cert, i si ho és, crec que s'hauria d'explicar amb més detall o donar referències. Irene Martínez (disc.) 13:52, 29 oct 2010 (CEST)[respon]