Vés al contingut

Discussió:Miquel Masriera i Rubio

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La vigència científica d'en Miquel Masriera i Rubió[modifica]

En Masriera va publicar a la Vanguardia, de Barcelona, un brillant article de títol "El universo cáscara de huevo" en el que demostrava la necessària existència d'una quarta dimensió física molt petita, com el gruix de la closca d'un ou. Ho va demostrar observant la racemització espontània de compostos químics que poden ser dextrògirs o levògirs, que desvien el pla d'una llum polaritzada a dretes o a esquerres. La racemització només es pot produir, segons ell i sembla molt lògic, si la molècula pot girar al voltant d'un quart eix, que era la seva hipòtesi, el qual, si es confirma ulteriorment, s'hauria d'anomenar "Eix Masriera".

La seva teoria és torna cada dia més pertinent, degut als científics com Glenn Borchard, que neguen els universos multidimensionals de la Física Quàntica actual i es reafirmen en els tres eixos newtonians (https://medium.com/@glennborchardt/progressive-physics-1c84c19d32e4). Diu Borchard que "no existeix cap evidència experimental de cap dimensió més enllà de les tres newtonianes. Bé, tindria raó si no fos per la demostració d'en Masriera.

Necessitem completar la seva fitxa a la Viquipèdia per facilitar la seva referenciació actual. JordiGriera (disc.) 06:58, 28 juny 2023 (CEST)[respon]