Discussió:Neotènia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Se sol dir que els humans han passat per un procés de neotènia si es compara amb els seus parents ximpanzés, i que aquesta "retenció de joventut" ens podria haver allargat la vida respecte el que hi havia abans. Això es contradiria amb el que diu al paràgraf del començament. Llull · (vostè dirà) 19:24, 14 jul 2007 (CEST)

Com bé dius caràcters com la aparença juvenil del nostre crani o la ausència de pél corporal són caràcters neotènics en humans. Però l'allargament de la vida és un caràcter hipermòrfic, vull dir, l'ésser humà és un mosaic amb una convinació d'heterocronies, tan pedomòrfiques (neotènia) com peramòrfiques (hipermorfosi). L'escurçament de la vida pot ser que es doni únicament en aquells que pateixen una neotènia global, com són l'axolot. De totes maneres no em consta que es doni un escurçament de la vida com a conseqüència de la neotènia. De fet, ara que consulto un llibre, dir que presenten precocitat en la reproducció (els individus neotènics globals) és erroni, seria un cas de progènesi (un altre tipus de neotenia). Amb tota aquesta parrafada vull dir que tens raó, que la frase s'ha de canviar per una cosa com: Els individus amb neotènia pateixen un retard en el desenvolupament somàtic, ja sigui de manera global o local (mentre la línia germinal segueix el seu curs normal, això és neotènia). O simplement s'agafa la wikipedia anglesa o castellana i es tradueix, que aquestes sí ho tenen bé. M'he lluit escribint...Bé, salutacions.--Edustus 19:53, 14 jul 2007 (CEST)


Noticia important sobre un descubriment referent a la neotènia. http://www.udl.es/serveis/oficina/Noticies/2012/febrer9.html