Discussió:Normes de Castelló

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Es podrien apujar els facsímils al wiquimedia? Són del 32. Han caducat?

Em sembla que no hi ha cap lloc per a aquesta finalitat. Es podria pujar el text a wikisource.org i aquí podríem posar la portada a tall d'exemple. No sé si l'escaneig d'una imatge antiga pot tenir copyright. És probable que sí. Llavors li faria algun retoquet -canviar un 95% la mida, retallar els marges... - que justifiquin que és una altra imatge. Llull 18:28 14 oct, 2004 (UTC)

Jo crec que aquest gerundi no és normatiu[modifica]

Dius: "Les Normes Ortogràfiques de Castelló, o simplement Normes de Castelló o Normes del 32, són unes normes ortogràfiques bàsiques, seguint, bàsicament, les normes fabrianes". Jo propose "són unes normes ortogràfiques bàsiques que segueixen, bàsicament". A més, corregiria la repetició dels mots "bàsiques", "bàsicament" JFlor

Com diu el Llull, la viqui és teua. Em pareix molt correcta la teua rectificació. El que ho va escriure t'ho agraïrà. Pots canviar-ho ipso facto :-)--Arnadí 13:54 14 oct, 2004 (UTC)


Esta afirmació que poseu és categòricament falsa:"Malauradament, durant el franquisme, certs sectors valencians entre els quals destacà Lo Rat Penat es desmarcaren de l'acord, cosa que creà el conflicte lingüístic valencià"

Durant el franquisme Lo Rat Penat no mantingué cap postura secessionista envers la llengua. Va ser a finals dels 70 i principis dels 80, en mig de l'anomenada Batalla de València, és a dir, quan més exaltats estaven els ànims en la societat valenciana per raons identitàries i polítiques, quan Lo Rat Penat expulsa primer Sanchis Guarner (1977) i després la directiva encapçalada per Beüt i Belenguer (1980), que va defensar aferrisadament esta normativa del 32 front a fusterians i secessionistes, per acabar sent presidit per Xavier Casp i una directiva clarament secessionista que adoptà les Normes del Puig o de l'Acadèmia de Cultura Valenciana.

I no només el secessionisme representat per Casp i Adlert se'n apartà d'esta normativa, sinó que prou abans (anys 60-70) el propi Fuster i els seus seguidors després, adoptaren un model lingüístic molt més pròxim a l'estàndard català que s'allunyava claríssimament de les Normes del 32. Això generà, juntament amb la proposta nacional fusteriana lligada íntimament a la unitat lingüística, unes tensions que esclataren en el secessionisme com a darrera conseqüència. Per tant, culpes repartides malgrat que, per suposat, no siga per igual.

Quines son les normes ?[modifica]

L'article no ho diu. Ens dona los noms de qui les votà, un conjunt històric però, de les normes, res ! Taranomezin (disc.) 13:34, 8 oct 2017 (CEST)[respon]