Discussió:Nuditisme

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En què es diferencia això del nudisme ? "Nuditisme" dona poc mes de 20 pagines a "google". Si nomes es un terme que fa servir una associacio minoritaria, no se si li cal un article. Xevi

Diferència entre nudisme i nuditisme[modifica]

El naturisme, a part del tema de la roba, també està bastant barrejat amb la defensa de la natura i viure-hi en conjunció i tota la pesca. Encara que ningú es posa d'acord en què és exactament, podeu veure una pàgina on explica què és aquí o aquí. En canvi el nuditisme es refereix estrictament al tema de la roba i no hi ha ambigüetat en la seva definició. Muriel 00:24, 2 gen 2006 (UTC)

___________________________________________________________________________________________

No creguem que és una qüestió minoritària, ni que cal pertànyer a una associació per defensar la idea de la llibertat respecte de la indumentària i la nuesa humanes. No cal associar-se ni pagar cap quota per tolerar i respectar la voluntat de les altres persones respecte del que volen vestir o de la seva nuesa. El nuditisme no necessita socis. Només és una opció que cadascú/na pot assumir com a pròpia.

Així, doncs, una persona pot dir que és nudista pel fet que vagi a platges "nudistes" durant l'estiu. Una altra pot definir-se com a naturista pel mateix fet o per tenir una sensibilitat cap a la natura i l'ecologia. En el nuditisme, amb la idea nudovestidista, les persones poden conviure en un mateix espai tant si prefereixen estar vestides com nues.

En realitat qualsevol persona pot ser alhora naturista o nudista i nuditista, ja que l'únic que cal per això és ser tolerant, respectar la voluntat individual i, sobretot, no exigir a ningú que es vesteixi o es desvesteixi com fa la societat general en un sentit i els nudonaturistes en el contrari.

Per recollir el Tríptic de Barcelona o per aclariments sobre el nuditisme podeu dirigir-vos a:

http://www.bcn.es/ond/

I podem afegir que fins i tot es pot ser nuditista sense ser nudista ni naturista. Simplement cal ser respectuós amb tothom i amb les diverses maneres d'estar de cadascú.--Climent Sostres (disc.) 00:59, 10 abr 2017 (CEST)[respon]