Discussió:Porta dels Serrans

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Discussió:Porta de Serrans)

Hola. Per què has possat Portes de Serrans i de Quart, en plural, en compte de Porta de Serrans i Quart, en singular? Només hi ha una porta. Per cert, que pense que són més conegudes com a Torres, però bé, això és igual. usuari:Andarella

Doncs tens raó. Jo tenia la idea (ara veig que) errònia que "Torres" era una modernitat del castellà i "Portes" era el term més genuí en valencià. He consultat una miqueta i el terme més clàssic era "Portal" o "Porta" i m'imagine que lo de "Portes" vingué per influència de "Torres", que clarament és el terme més habitual a dia de hui. Al capdavall, que es poden posar els dos articles en "Torres" i deixar els altres com a redirecció. --Arnadí 19:31, 28 feb 2006 (UTC)
Per cert, he vist que treballes en monuments de València, com ara el Micalet. Jo he ficat les portes (ara sí, em referisc a la de Serrans i a la de Quart ;-) en una categoria arquitectura gòtica, però jo no sé si tot donaria per a una categoria arquitectura gòtica valenciana, què en penses? --Arnadí 19:31, 28 feb 2006 (UTC)
En principi si, edificis gòtics valencians hi ha moltíssims, altra cosa és que hi hagen articles per a tots ;) De fet, es pot parlar de l'existencia d'un estil arqietecònic gòtica valencià. --Andarella 22:27, 28 feb 2006 (UTC)

de/dels[modifica]

Un anònim acaba de canviar a l'article "de" Serrans per "dels" Serrans, però les referències que trobo (per exemple http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0062153.xml ) diuen "de Serrans". S'hauria de justificar el canvi amb referències.--Pere prlpz (disc.) 11:08, 1 jul 2015 (CEST)[respon]