Discussió:Rei Carnestoltes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Dubte sobre la redirecció[modifica]

Almenys a Sitges per Carnestoltes s'entén al rei del Carnaval, no a les festes en si. A altres poblacions de Catalunya es diu això de les festes del Carnestoltes? És a dir, jo penso que en aquest article s'hauria de parlar de la figura del rei del Carnaval i no ser una redirecció a les festes del carnaval.--GillesV 19:43, 7 febr 2007 (CET)

Tot i que no em fa massa gràcia estar d'acord amb un veí sitgetà, aquesta vegada en faré una excepció. A Vilanova i la geltrú també entenem en carnestoltes com el rei del carnaval i no pas la festa en si. Per altre banda, durant tot l'artícle s'argumenta aixó mateix que en GillesV i jo mateix expresem.--KiMeAls 12:41, 7 febr 2008 (CET)

Jo sempre he sentit les dues paraules com a sinònimes i la expressió «rei Carnestoltes» per al personatge. Tot i això em semblaria bé reservar aquesta pàgina per a ell si s'arreglen els articles i no s'hi diu el mateix en les dues pàgines. --SMP​·d​·+ 13:52, 7 feb 2008 (CET)

Arrivo del rei carnestoltes[modifica]

L'article diu que "Cada any apareix el dissabte sota l'aparença d'un animal o d'una persona, i llegeix el pregó amb el qual s'inaugura la celebració.", però que jo sàpiga normalment l'arrivo és o bé dijous gras o bé divendres depenent de la població; però mai he escoltat que arribi dissabte.--Ohtar1 (disc.) 17:38, 11 feb 2010 (CET)

en valencià[modifica]

Al País Valencià la denominació Carnestoltes és la tradicional, Carnaval sona castellà, o fa referència als moderns Carnestoltes que es fan a Vinaròs, Pego, Benimaclet (barri de València) i altres localitats des de fan uns anys, en general des de primeries dels 80, Són Carnestoltes d'inspiració americana o canària, diferents dels tradicionals.Hi ha la dita tradicional "Carnestoltes, moltes voltes" i la dita o refrany "Si no vols Carnestoltes, tanca les portes". Hi ha diverses versions de la primera dita, la que puc citar de memòria és:"Carnestoltes, moltes voltes/i Nadal de mes en mes,/Pasqua, tres voltes a l'any./Quaresma, no tornes més."--Bassilides (disc.) 23:13, 7 març 2011 (CET)