Discussió:Revolució Bolivariana

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La poso com a no-neutral perquè em sembla molt allunyat de la realitat el fet d'assenyalar Hugo Chávez com a campió de la democràcia.--Montag73 14:36, 27 nov 2005 (UTC)

Estaria be que expliquessis pq et sembla tan allunyat de la realitat aquest fet. Ja em començo a cansar de veure per wikipedia opinions sense fonamentar. Mentre no apareguin nous arguments, trec l'etiqueta de no-neutral. Mcasas 14:26, 1 des 2005.

Obvietat. NO és neutral ni propi d'una enciclopèdia.[modifica]

Perquè una persona que ha donat un cop d'Estat, fallit, per molt que després guanyi unes eleccions democràtiques, no pot ser posat com a exemple de demòcrata. Coneixes el programa "Aló Presidente"? L'has vist mai? Et sembla propi d'un règim democràtic?

Nota al marge: no m'agrada Chávez. M'agrada encara menys l'oposició veneçolana. Com a mal menor el tolero. El que no tolero són les veritats a mitges, i això pretèn ser una enciclopèdia, no un fòrum de política. torno a posar-lo com "no-neutral".--Montag73 15:33, 2 des 2005 (UTC)

Altres opinions[modifica]

Hola. No penso entrar en una guerra d'edicions, i per tant no treuré l'etiqueta de "no neutral", però penso que l'article és objectiu. El que diu es basa en la Constitució Veneçolana de 1999, aprovada en referèndum amb un suport massiu.

No es tracta de que t'agradi en Chávez o no, de que el toleris o no, sinó d'intentar donar una bona informació. Jo tampoc justifico el seu intent de cop d'estat de 1992, crec que va ser un error, però entenc que a un important sector dels militars no li agradés que el seu president de llavors els ordenés disparar contra la població desarmada que es manifestava democràticament (veure l'article Caracazo). També entenc que quan els 4 milions de persones més pobres de Veneçuela (sobre un total d'entre 25 i 30 milions) no estaven censades i per tant no tenien dret a vot, i a sobre els reprimeixen a trets quan protesten, doncs entenc que hi hagi militars que intentin actuar contra aquesta barbaritat. D'acord que fer un cop d'estat no és la forma més correcta, i ells mateixos ho van admetre posteriorment, van rectificar, van fundar un partit polític, es van presentar a les eleccions i les van guanyar (1998). Des de llavors han guanyat totes les eleccions de tot tipus que hi han hagut (prop de 10), i amb un ampli suport. Per cert, avalades per tots els observadors internacionals, fins i tot els que proposava l'oposició.

Per tant, al igual que en Mcasas, proposo que, o bé s'argumenta millor perquè es considera no neutral la pàgina, o bé es treu el títol de no neutral (si la majoria hi està d'acord). Salut.--Hug 18:56, 2 des 2005 (UTC)

PD: Per cert, jo si que he vist "Aló Presidente", varies vegades, i no em sembla tant malament que el President d'un país atengui preguntes telefòniques en directe i doni explicacions a la ciutadania. I a molts vençolans també els deu semblar bé, perquè el programa és líder absolut d'audiencia. Aquells veneçolans que no els agradi aquest programa de la televisió pública poden optar per mirar els programes que fan al mateix moment les 7 cadenes privades de televisió, on s'insulta constantment al Sr. Chávez amb calificatius com "simio" (a causa de la seva raça) o "loco que matiene una relación homosexual con Fidel Castro".

Més raons i explicacions.[modifica]

Bàsicament coincideixo en el teu anàlisi del "chavisme". És més, el teu aricle sobre Hugo Chávez em sembla d'una qualitat altíssima i molt objectiu. Però sent la Revolució Bolivariana solament una etiqueta que defineix la política de Hugo Chávez, crec que almenys s'hauria d'esmentar part dels arguments dels detractors, que els té, i molts. No critico que et decantis per un determinat punt de vista, ho considero honest, i si m'apures, fins i tot inevitable. El que critico és que no hi facis cap menció a les tensions que ha generat a Venezuela i als punts de vista de l'oposició. Fixa't per exemple en el meu article sobre el Genocidi Armeni. Faig menció a les tesis negacionistes del govern turc tot i que personalment les trobo repugnants. Sense aquesta menció l'article seria incomplert i faltaria a la veracitat. Crec que en aquest cas podries usar una fórmula similar; amb una frase o dues salves l'article. Salutacions. --Montag73 19:35, 2 des 2005 (UTC)

M'havia oblidat d'afegir una cosa. Tampoc no fas cap menció a la conflictivitat social que han provocat les polítiques de Chávez.--Montag73 20:03, 2 des 2005 (UTC)

He afegit un paràgraf en la línia que proposes, a veure que et sembla. M'ha sortit una mica llarg, però cal tenir en compte que l'oposició és heterogènia i costa explicar els seus posicionaments perquè normalment només són posicionaments d'una part de l'oposició, no de la seva totalitat. De moment deixo la etiqueta de "no neutral" a l'espera de les vostres opinions.

--Hug 19:08, 3 des 2005 (UTC)

Trec l'etiqueta de no-neutral --Montag73 19:43, 3 des 2005 (UTC)