Discussió:Vibrador

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

hola,

creieu que caldria fer desambiguació amb vibrador (dispositiu industrial usat per a moure objectes petits o separar substàncies per tamany de gra, etc)? (exemple). en el llenguatge quotidià potser no és tan corrent però crec que en l'industrial és un mot usadíssim --Guillem() 10:03 27 jul, 2005 (UTC)

No hauria d'existir abans el segon article, abans de poder fer la desambiguació? --Viktor 10:50 27 jul, 2005 (UTC)
he vist moltes pàgines de desambiguació (més a la wp catalana que a la anglesa) que es limiten a indicar els diferents significats que pot tenir una entrada, independentment de si els articles existeixen o no: es fan els vincles i si queden en vermell algú els "omplirà" --Guillem() 10:59 27 jul, 2005 (UTC)
Doncs llavors endavant, no? --Viktor 11:29 27 jul, 2005 (UTC)


la meva pregunta portava altres dues preguntes implícites:
  1. la segona acepció per a mi és molt familiar, però no sé com és de familiar per a algú que no treballi a segons quines indústries, per tant continuo sense saber si cal la pàgina de desambiguació.
  2. el que l'hagi esmentat com a vibrador (dispositiu industrial usat per a moure objectes petits o separar substàncies per tamany de gra, etc) implica que
    • conec un tipus determinat de vibrador, però poden existir altres tipus que també serien vibradors i també serien industrials.
    • se l'hi ha de donar un nom a l'article (o a l'enllaç com a mínim) i no conec cap precedent que em serveixi com a model per a anomenar-lo.
p.d. gràcies a Misterspritz: no he tingut temps encara de llegir la teva resposta perquè hem coincidit en l'edició.
--Guillem() 12:18 27 jul, 2005 (UTC)

Hola, En la construcció s'usa un aparell anomenat vibrador que serveix per produir la fluidificació del formigó, cosa que facilita la seva posada en obra. També n'augmenta la compacitat resultant, ja que afavoreix l'evaquació de l'aire. Aquest procediment permet que el formigó es pugui amassar amb menys quantitat d'aigua i, per tant, n'augmenta la resistència final. Cal, no obstant, executar-lo correctament i haver fet un estudi de la dossificació del morter i de la granulometria (tamanys dels àrids) per evitar que el vibrat produeixi una segregació de la massa. He pensat que potser estaries editant l'article o creant-ne un altre. Així que per no aixafar-te la guitarra he pensat que seria millor escriure't això aquí i ja ho afegiràs si vols allà on et convingui.--Misterspritz 12:13 27 jul, 2005 (UTC)

gràcies Misterspritz, en quant hagi recol·lectat informació sobre el transport per vibració i m'hagi enterat de com s'han d'anomenar els articles implicats ho ajuntaré tot en un. --Guillem() 12:31 27 jul, 2005 (UTC)

De res, Guillem. En quant a si s'usa molt en l'acepció que no fa referència a l'utensili eròtic, una anècdota: Quan començava els estudis d'arquitectura, a l'assignatura de materials de construcció el professor va preguntar si sabiem què era i per què servia un vibrador. Tothom va posar cara rara i hi va haver enrojolaments... Però des de llavors ho hauré sentit un miler de vegades en aquest camp.--Misterspritz 12:59 27 jul, 2005 (UTC)