Discussió:Wehrmacht

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

, la Wehrmacht va patir la pitjor derrota en terres russes, en la batalla de Kursk, la contraofensiva soviètica que va destruir les millors unitats blindades de la Wehrmacht, causant fortíssimes baixes. A partir de llavors la Wehrmacht no recuperaria la iniciativa, retrocedint fins a Alemanya, i sent derrotats després de la caiguda de Berlín el 1945.


ës cert que a Kursk va haver-hi una gran derrota, pero la primera on va perdre i començar a retrocedir va ser a Stalingrad. Crec que aquí en realitat es refereix a aquesta última o bé a ambdues.

He mirat d'arranjar part dels errors conceptuals de l'article, però m'hi rendeixo perquè el cos mateix és ple de confusions entre l'esfera de les forces armades (que és del que tracta l'article) i l'esfera de les organitzacions paramilitars i policials del partit nazi (SS amb W-SS, SD, SA), que constantment es confon o barreja amb la Wehrmacht. La Wehrmacht estava força nazificada, com la societat alemanya en general, però això no té res a veure amb l'estructura organitzativa. Un exemple gràfic, a títol comparatiu: és evident que la Gestapo era ben nazi, però pertanyia a l'estructura estatal i no a la del partit.Joan Rocaguinard (disc.)

Postdata: també hi ha errors greus pel que fa a la Reichswehr. Per començar, era LA Reichswehr (Rw), i no "el" Rw, de la mateixa manera que diem LA Wehrmacht (Wm), i no "el" Wm. Per continuar, la versió original de l'article definia la Rw com a "l'exèrcit", quan, de fet, era el conjunt de les forces armades. Tercerament, l'article presenta la Rw, si fa no fa, com si hagués estat una pobra víctima de Hitler, quan, en realitat, abraçà el nou règim amb autèntic entusiasme des del primer moment. Altra cosa foren les diferències amb les SA de Röhm. Etc., etc. Algun especialista que s'hi posi, si us plau.Joan Rocaguinard (disc.)