Disseny d'interfícies d'aplicacions

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Avui en dia un bon disseny és el que ens atrau més a les persones i el que triem a simple vista. Per aconseguir fer una bona app i que ressalti entre les altres, el truc està en la simplicitat i com la sàpigues utilitzar. Així que, el més important és la simplicitat en el disseny però també la simplicitat i la facilitat a l'hora de navegar per l'aplicació.

Estil de les interfícies[modifica]

L'interfície d'una aplicació està composta per botons, gràfics, icona i fons de pantalla que tenen una aparença visual diferent a cada un dels sistemes operatius; AndroidiOS i Windows Phone tenen la seva pròpia manera d'entendre el disseny. El treball del dissenyador consisteix a interpretar la personalitat de cada sistema operatiu per aconseguir aplicacions que siguin diferents de les demés.

Característiques[modifica]

Usabilitat: Això sembla obvi, però si no ho és l'aplicació no duraria ni un mes a la botiga. Hem de tenir present que sigui senzill per a tu però també per als usuaris que la faran servir.

Fàcil d'aprendre: Les bones aplicacions són intuïtives i no els hi calen gaires explicacions perquè els usuaris les entenguin.

Codi i significants: Els codis que posis a qualsevol lloc de l'aplicació sempre hauran de significar el mateix.

Disseny enfocat a metes: coneix primer al teu usuari abans de començar a dissenyar, el disseny enfocat a metes orientat al que el teu target busca et farà més senzill determinar quins elements són necessaris i quins no dins de la teva aplicació.

Patrons i textures planes: El més atractiu d'avui en dia són els fons amb textures planes.

Esquemes de colors simples: El color s'utilitza estratègicament per crear interès visual, sense afegir cap element de disseny a part.

Efectes de desenfocament: Els fons desenfocats són una de les coses que fan més atractives a les aplicacions.

Ús de tipografia: Al posar diferents tipografies pot ser signe d'una app descuidada. Sobretot has de posar una tipografia que sigui llegible a simple vista i que no costi de llegir.

Icones i pantalla inicial[modifica]

Diuen que la primera impressió és la que compta. En el món de les aplicacions aquesta primera impressió està limitada a dos components visuals: la icona de llançament i la pantalla inicial -també anomenada splash- que es mostrarà moltes vegades en obrir l'aplicació.

Aquests elements es veuran primer de tot, fins i tot, abans de començar a utilitzar realment l'aplicació. No menysprear la seva importància i donar-los l'atenció que mereixen, garanteix arrencar amb el peu dret.

Grilla o retícula de construcció[modifica]

En el disseny d'interfícies per a mòbils, la grilla permet establir marges i determinar la ubicació dels botons, la separació de la tipografia i l'espai interior i exterior dels contenidors. Per descomptat, cada un dels sistemes operatius té diferents retícules i per tant, diferents mòduls.

Tipografia[modifica]

Com en qualsevol disseny, l'objectiu de la tipografia és aconseguir que el text es llegeixi amb claredat. Això s'aconsegueix no només amb una adequada elecció de la tipografia, sinó també gestionant la seva grandària, separació entre línies, ample de columnes i contrast visual amb el fons.

Color[modifica]

El color també és una de les coses més importants, ja que depèn molt de l'aspecte visual, ja que cada color pot significar una cosa. També serveix per separar apartats d'altres i així poder diferenciar i llegir les coses més fàcilment.

Interfícies natives o personalitzades[modifica]

Les interfícies natives són les que vénen ja fetes per facilitar-te una mica la feina a l'hora de crear l'aplicació, tenen un aspecte ja definit quant a color, mida o tipografia. És recomanable al començar que defineixis la interfície amb elements natius, així no és necessari crear tots els elements de nou. L'inconvenient de les interfícies natives és que no pots personalitzar el disseny 100% al teu gust i t'has d'adaptar a alguns elements que potser no t'agraden o no ho pots canviar de lloc.