Don't Tell Everything

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDon't Tell Everything

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióSam Wood Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJesse Louis Lasky Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFamous Players-Lasky Corporation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1921 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0012117 Letterboxd: dont-tell-everything-1921 Allmovie: v89783 TCM: 494712 AFI: 3820 TMDB.org: 773720 Modifica el valor a Wikidata

Don’t Tell Everything és una pel·lícula muda de la Famous Players-Lasky dirigida per Sam Wood i protagonitzada per Wallace Reid i Gloria Swanson.[1] Basada en una història de Lorna Moon amb la qual inicià oficialment la seva carrera com a guionista per a la Paramount,[2] la pel·lícula es va estrenar el 13 de novembre de 1921.[3] Es considera una pel·lícula perduda.[4]

Argument[modifica]

Cullen Dale i el seu millor amic, Harvey Gilroy, estimen Marian Westover però la lleialtat de Harvey cap a Cullen fa que aquest es mantingui apart. Aquesta amistat es veu reforçada quan tots dos pateixen lesions en un partit de polo i Cullen es mostra molt sol·lícit a cuidar del seu amic. Poc després Cullen es compromet amb Marion però ha de donar explicacions sobre nombroses fotografies que el mostren abraçat a diverses dones joves, antigues xicotes seves. Per excusar-se difon una xarxa de falsedats que prometen posar-lo en dificultats més endavant. Una de les fotos el mostra amb Jessica Ramsey, una esportista que tracta els homes com a iguals. En assabentar-se del compromís de Cullen, ella busca la seva companyia amb molta persistència. A més, Marian, gelosa, no és capaç d’emular la destresa atlètica de Jessica. Tot plegat explota quan Jessica convida la parella a un allotjament a la muntanya. Marian es nega a anar-hi i Cullen se l'enduu en un cotxe i es casen a la intempestiva. La lluna de mel acaba ràpid quan es veu interrompuda per una disputa que provoca que Marian torni a casa i que Cullen vagi a la cabana de la muntanya de Jessica sense explicar que s’ha casat. Es produeix una tempesta que impedeix que Cullen pugui tornar a casa i Marian, alarmada, demana ajuda a Gilroy i tots dos es dirigeixen a la cabana de la muntanya. Allà la parella es reconcilia per a la satisfacció de tots menys de Jessica.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «A special cast in “Don’t Tell Everyting”». Exhibitors Herald, 17-12-1921, pàg. 65.
  2. Welch, Rosanne. When Women Wrote Hollywood: Essays on Female Screenwriters in the Early Film Industry (en anglès). McFarland, 2018-06-19, p. 118. ISBN 978-1-4766-6887-1. 
  3. Fleming, E. J.. Wallace Reid: The Life and Death of a Hollywood Idol (en anglès). McFarland, 2013-10-25, p. 183. ISBN 978-0-7864-7725-8. 
  4. «Don't Tell Everything» (en anglès). Silent Era : Progressive Silent Film List. [Consulta: 19 desembre 2020].