El bombero atómico

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEl bombero atómico
Fitxa
DireccióMiguel M. Delgado Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióJaime Salvador Valls Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRaúl Lavista Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenMèxic Modifica el valor a Wikidata
Estrena1952 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0042269 Filmaffinity: 465066 Rottentomatoes: m/el_bombero_atomico Letterboxd: el-bombero-atomico Allmovie: v6567 TMDB.org: 40996 Modifica el valor a Wikidata

El bombero atómico és una pel·lícula de comèdia mexicana de 1952 dirigida per Miguel M. Delgado i protagonitzada per Cantinflas i Gilberto González.[1] Aquesta pel·lícula és considerada per alguns com a seqüela directa d'una anterior pel·lícula de Mario Moreno, El gendarme desconocido (1941), ja que és la reaparició del personatge conegut com a Agent 777, un humil policia del barri de San Camilito. Està doblada al català.[2]

Argument[modifica]

Cantinflas rep la visita d'una nena òrfena anomenada Rosario, la mare de la qual va morir i la va manar amb ell juntament amb una carta on li explica la seva situació i esmenta al seu mort amic, Silverio. Acceptant ser el seu pare, accedeix a entrar a la companyia de bombers per a mantenir-la i es posa a càrrec del Comandant Cienfuegos com el seu recomanat, sent el malson del seu instructor.

Després d'haver treballat en uns quants incendis, Cantinflas decideix renunciar i convertir-se en policia, perquè és menys perillós. Tot va bé fins que una banda de gàngsters segresta la nena, a causa d'una herència monetària.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Stavans, p. 91.
  2. «Cantinflas: El bombero atómico». esadir.cat. [Consulta: 25 febrer 2024].

Bibliografia[modifica]

  • Stavans, Ilan. The Riddle of Cantinflas: Essays on Hispanic Popular Culture, Revised and Expanded Edition. UNM Press, 2012.