El camino de los ingleses

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEl camino de los ingleses

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAntonio Banderas Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAntonio Banderas Modifica el valor a Wikidata
GuióAntonio Soler Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAntonio Meliveo Modifica el valor a Wikidata
FotografiaXavi Giménez Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMercedes alted
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya i Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena2006 Modifica el valor a Wikidata
Durada111 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enEl camino de los ingleses Modifica el valor a Wikidata
Gènerecoming-of-age Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióMàlaga Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0477273 Filmaffinity: 409749 Allocine: 131775 Rottentomatoes: m/hot_summer_rain Letterboxd: summer-rain Allmovie: v339110 TV.com: movies/el-camino-de-los-ingleses TMDB.org: 51676 Modifica el valor a Wikidata

El camino de los ingleses és una pel·lícula de 2006 dirigida per Antonio Banderas.[1][2][3]

Argument[modifica]

Miguelito Dávila (Alberto Amarilla) és un jove al qual una malaltia renal ha portat a passar una temporada a l'hospital. Allí ha conegut a un home culte interessat en la poesia, el qual li ha iniciat en aquest món i li ha demostrat que pot imaginar una vida interior millor i optar per ella amb aquest gènere, i ha utilitzat la Divina Comèdia de Dante Alighieri com a punt de partida.

Miguelito somia amb poder deixar el seu treball en una petita ferreteria, dedicar-se a la poesia i arribar a convertir-se en un poeta. En l'estiu en el qual transcorre la història troba a Luli (María Ruiz), a la qual prendrà com a musa (igual que fes el poeta Dante amb la seva estimada Beatriz Portinari) i comença un idil·li amb ella. Serà el mateix estiu en el qual, al costat dels seus amics, un grup tancat compost per Babirusa (Raúl Arévalo), Paco Frontón (Félix Gómez) i Moratalla (Mario Casas), emprengui una marxa que resultarà crucial en les seves vides.

Miguelito coneixerà també a una professora (Victoria Abril) amb la qual inicia una relació paral·lela, al mateix temps que Luli és assetjada per Cardona (Antonio Garrido), un home seductor i major que ella. Un dels amics de Cardona, l'Enano Martínez (Antonio Zafra), l'ajuda a establir contacte amb Luli i començar a conèixer-la. Cardona, quan de manera aparentment desinteressada li promet ajuda en els seus estudis de ball, es converteix per a la noia en la seva possibilitat d'escapar de la realitat grisa que l'envolta.

Quan Cardona descobreixi que Miguelito és infidel a Luli, veurà obert un camí per a aproximar-se a ella, el mateix camí que acabarà allunyant Miguelito del seu somni amb ajuda dels seus sequaços Rafi (Ronky Rodríguez) i l'Enano Martínez.[4]

Repartiment[modifica]

Comentaris[modifica]

Basat en la novel·la homònima de l'escriptor malagueny Antonio Soler.

El periodista Agustín Rivera (Riverita)[5] publicat en març de 2007 el llibro El viaje de los ingleses, rodando con Antonio Banderas (editorial Ocho y Medio).

Reconeixement[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]