El joc de les granisses

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de llibreEl joc de les granisses
Das Glasperlenspiel: Versuch einer Lebensbeschreibung des Magister Ludi Josef Knecht samt Knechts hinterlassenen Schriften
Tipus obra escrita i novel·la
Fitxa
Autor Hermann Hesse
Llengua alemany
Publicació Suïssa i Alemanya, 1943
Creació 1931
Editorial Edicions 62
Edició en català
Traductor Núria Roig
Publicació 1987
Dades i xifres
Tema música
Gènere novel·la futurista
Nombre de pàgines 410
Premis
Premis Premi Nobel de Literatura
Sèrie
Millors obres de la literatura universal, Segle XX
Altres dades
ISBN 9788429726565
OCLC 405616583
Modifica les dades a Wikidata

El joc de les granisses és el títol de la traducció catalana de la novel·la Das Glasperlenspiel que Hermann Hesse va publicar el 1943, tres anys abans de rebre el Premi Nobel de Literatura.[1][2] És la seva darrere obra i és considerada com a la seva obra mestre.

És escrita a manera d'una crònica d'un narrador anònim de la mítica Castalia, cap a l'any 2400. La història gira entorn de l'estrany joc del qual pren títol, abraçador de tots els continguts i valors de la cultura, i que permet el desenvolupament de l'esperit mitjançant portentoses composicions, tot això vinculat a l'adveniment del «Tercer Regne de l'Esperit», unificació de tots els temps de l'home.

Joc de granisses

La vida del protagonista, el mestre de joc (magister ludi) Josef Knecht, mestre d'una ordre del futur basada en la vida contemplativa, la meditació i en la sublimació del joc, és narrada des molt jovenet; coneixem tots els seus passos pels diferents escalafons de l'orde, els seus dubtes, les seves angoixes, les seves relacions, els seus escrits, tota la seva vida en contraposició amb el món extern a l'ordre, on viu un dels seus amics de la infància.

El joc de les granisses és el testimoni de tota una vida, crítica constructiva de la nostra època, utòpic esbós d'un món futur i, sobretot, síntesi i harmonització de saber i de fe, obra mestra que, tot i revestir certa complexitat, aconsegueix entretenir, sorprendre i seduir per la màgia narrativa d'un escriptor que, a força de talent i creativitat, constitueix un dels màxims referents de la literatura alemanya.

Referències[modifica]

  1. Hesse, Hermann. traducció catalana de Núria Roig. El joc de les granisses. Barcelona: Edicions 62, 1987, p. 410 (Millors obres de la literatura universal, Segle XX). ISBN 9788429726565. 
  2. Edició original: Hesse, Hermann. Das Glasperlenspiel. Versuch einer Lebensbeschreibung des Magister Ludi Josef Knecht samt Knechts hinterlassenen Schriften. Herausgegeben von Hermann Hesse (en alemany). Zürich: Fretz & Wasmuth, 1943.