Els Campassos (Monistrol de Calders)

Infotaula de geografia físicaEls Campassos
Imatge
Els Campassos, meitat nord
TipusIndret Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaMonistrol de Calders (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 46′ 03″ N, 2° 00′ 26″ E / 41.7675°N,2.00734°E / 41.7675; 2.00734
Dades i xifres
Altitud450 m Modifica el valor a Wikidata

Els Campassos són uns amples camps de conreu del terme municipal de Monistrol de Calders, al Moianès.[1]

Estan situats a l'esquerra del Calders, al lloc on hi ha la Resclosa dels Campassos (o del Molí de la Païssa). El riu hi forma un meandre en doble angle recte que, en època de fortes pluges, inunda una part dels Campassos: el tros que s'inunda freqüentment es coneix, humorísticament, a Monistrol de Calders com a camp de l'arròs.

Als Campassos hi ha actualment la Granja dels Campassos, i antigament hi havia hagut el mas Casalliga, del qual no en queda cap vestigi. S'hi troba Barraca de l'Esquirol, un edifici circular de pedra seca coberta de falsa cúpula, porta de llinda plana monolítica i orientada al nord; sobre la llinda de la porta hi ha una petita obertura.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Els Campassos
  1. Erill i Pinyot, Gustau; Gual i Purtí, Jordi (fotos); Manent i Oristrell, Llibert (cartografia). Monistrol de Calders: el poble dels pagesos enginyers. Gràfiques Ister & Ajuntament de Monistrol de Calders, 2006 (Col·lecció Pedra i aigua, 1). 
  2. Simon Vilardaga, Sara. «Barraca de l'Esquirol als Campassos | Mapes de Patrimoni Cultural». Diputació de Barcelona, 26-03-2019. [Consulta: 17 gener 2022].