Entrega inmediata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEntrega inmediata
Fitxa
DireccióMiguel M. Delgado Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJacques Gelman Modifica el valor a Wikidata
GuióMiguel M. Delgado i Jaime Salvador Valls Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGustavo César Carrión
FotografiaGabriel Figueroa Mateos Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJorge Bustos Modifica el valor a Wikidata
ProductoraPosa Films
Dades i xifres
País d'origenMèxic Modifica el valor a Wikidata
Estrena25 desembre 1963 Modifica el valor a Wikidata
Durada110 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0056815 Filmaffinity: 583006 Letterboxd: entrega-inmediata Allmovie: v138311 TMDB.org: 82783 Modifica el valor a Wikidata

Entrega inmediata (originalment titulada Agente XU 777) és una pel·lícula de comèdia mexicana de 1963 dirigida per Miguel M. Delgado i protagonitzada per Cantinflas, Gina Romand, Claudio Brook i Fanny Cano.[1] En la pel·lícula, Cantinflas interpreta a un simple carter obligat a convertir-se en un espia internacional.[2] Va ser l'última pel·lícula en blanc i negre filmada per Cantinflas (igual que Ama a tu prójimo de 1958) encara que ja havia realitzat sis pel·lícules en color fins a aquest moment. Aquesta pel·lícula va ser estrenada en la Ciutat de Mèxic el 25 de desembre de 1963. Està doblada al català.[3]

Argument[modifica]

Feliciano Calloso (Cantinflas) és un carter que és reclutat per un servei secret de contraespionatge (passant a dir-se Agent XU 777, després que l'agent que portés aquest nom originalment fos assassinat per l'enemic), i ha de descobrir una conspiració internacional.

Aconsegueix esbrinar que els agents enemics, liderats per Carlota (Gina Romand) i Alex (Claudio Brook), ingressaran a un professor per a desxifrar claus a través d'un taüt. Feliciano és posat a càrrec de la funerària, però s'equivoca i acaba lliurant el taüt a una persona equivocada, distraient als agents lleials i permetent que l'enemic aconsegueixi el seu objectiu. No obstant això, els agents enemics descobreixen que per al procés de desxifrat també han d'obtenir un codi específic.

En una trama paral·lela, Feliciano s'assabenta que un vell compare seu va arreglar perquè la seva filla s'anés a viure amb Feliciano després de la seva mort. A causa d'una carta del seu compare on descriu a la seva filla com el seu «bebè», Feliciano assumeix que la filla del seu compare és una infant, fins i tot comprant un bressol i llet per a l'arribada imminent. No obstant això, per a la seva sorpresa, acaba descobrint que la filla del seu compare és en realitat una jove coneguda com «Bebè» (Fanny Cano), amb qui acaba desenvolupant un romanç. Els agents enemics després segresten Bebè per a obligar a Feliciano a trair a la seva pàtria i donar-li el codi a l'enemic.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Agrasánchez, p. 212
  2. Pilcher, p. 191
  3. «Cantinflas: Entrega inmediata». esadir.cat. [Consulta: 25 febrer 2024].

Bibliografia[modifica]

  • Agrasánchez, Rogelio. Beauties of Mexican Cinema. Agrasanchez Film Archive, 2001.
  • Pilcher, Jeffrey M. Cantinflas and the Chaos of Mexican Modernity. Rowman & Littlefield, 2001.

Enllaços externs[modifica]