Ermita de Sant Roc (Benissanet)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ermita de Sant Roc
Imatge
Dades
TipusEsglésia i ermita Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud27 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBenissanet (Ribera d'Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí vell de Móra, paratge de les Capelletes Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 03′ 40″ N, 0° 38′ 37″ E / 41.0611°N,0.64353°E / 41.0611; 0.64353
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC11469 Modifica el valor a Wikidata

La ermita de Sant Roc es un edificio aproximadamente a un kilómetro al este de la población de Benissanet (Ribera d'Ebre), en la margen derecha del camino viejo de Móra, en la zona de Les Capelletes y adosada al muro noreste del edificio de la sénia de Perseloni. Edificada, según la tradición, en el ☃☃ en agradecimiento a Sant Roc por haber librado a los habitantes de Les Sénies de una epidemia ha sido catalogada en el Inventario del Patrimonio Arquitectónico de Cataluña.

Es tracta d'una petita capella arrebossada i emblanquinada[1] de planta rectangular, pràcticament quadrada, amb la coberta de teula de tres vessants. L'interior consta d'una única i senzilla sala coberta amb un sostre pla, que presenta un simple altar amb imatges de diversos sants. La porta d'accés és d'arc deprimit còncau, de la que destaquen els batents de fusta. Tot el perímetre de l'edifici està rematat per un ràfec de maons. En els últims temps, a la part superior de la cantonada de tramuntana de l'edifici, s'hi ha afegit un campanar d'espadanya d'un sol ull de punt rodó, amb una campana, cobert per una teuladeta de dues vessants de teula. Presenta un placat de pedra que també revesteix tota la cantonada del temple.[1]

Notes[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Ermita de Sant Roc». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r setembre 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ermita de Sant Roc