Ermita del Crist de la Providència

Per a altres significats, vegeu «ermita del Crist de la Providència (Soneixa)».
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ermita del Crist de la Providència
Imatge
Dades
TipusErmita Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAnna (la Canal de Navarrés) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCalles San Isidro y Calvario. 46820 Anna Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 01′ 19″ N, 0° 38′ 56″ O / 39.022°N,0.649°O / 39.022; -0.649
Bé immoble de rellevància local
Identificador46.039-9999-000002

L′ermita del Crist de la Providència està situada al terme municipal d'Anna, a la comarca de la Canal de Navarrés (País Valencià). Va ser construïda a mitjan segle xviii[1] i es tracta d'una construcció de planta cruciforme, coronada amb cúpula. La façana principal és neoclàssica i la lateral posseeix un rellotge de sol típicament valencià i uns versos dedicats al Crist. Al peu de l'ermita es va construir el calvari amb donacions populars.

Destaquen dues peces repussades de coure de gran patetisme i dues pintures inspirades en obres de Rafael i Rubens i la imatge del Santíssim Crist, que va ser adquirida i portada a la parròquia d'Anna pel religiós Fra Luciano Yago Francès i va ser col·locat en principi a l'altar principal d'aquesta parròquia, l'any 1702. Actualment es troba en l'ermita i se li denomina Santíssim Crist de la Providència.

Referències[modifica]

  1. Sanchis y Sivera, José. Nomenclator geográfico-eclesiástico de los pueblos de la diócesis de Valencia con los nombres antiguos y modernos de los que existen o han existido: notas históricas y estadísticas, relación de castillos, pobladores, objetos de arte notables, restos arqueológicos, festividades, cofradías, etc. (en castellà). M. Gimeno, 1922, p. 78. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ermita del Crist de la Providència