Escut del Rourell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut del Rourell

Representació de l'escut del Rourell segons el seu blasonament oficial.
Detalls
TipusMunicipal
Adoptat perAjuntament del Rourell

L'escut oficial del Rourell és el símbol oficial d'aquest municipi i es descriu mitjançant el següent blasonament:

Escut caironat: d'atzur, un roure d'or. Per timbre, una corona mural de poble.[1]

Disseny[modifica]

La composició de l'escut està formada sobre un fons en forma de quadrat recolzat sobre un dels seus vèrtexs, anomenat escut caironat, segons la configuració difosa a Catalunya i d'altres indrets de l'antiga Corona d'Aragó i adoptada per l'administració a les seves especificacions per al disseny oficial dels municipis dels ens locals.[2] És de color blau (atzur), amb la representació heràldica d'un roure de color groc (or).

L'escut està acompanyat a la part superior d'un timbre en forma de corona mural, que és l'adoptada pel Departament de Governació d'Administracions Locals de la Generalitat de Catalunya per timbrar genèricament els escuts dels municipis.[2] En aquest cas, es tracta d'una corona mural de poble, que bàsicament és un llenç de muralla groc (or) amb portes i finestres de color negre (tancat de sable), amb quatre torres merletades, de les quals se'n veuen tres.

Història[modifica]

L'Ajuntament va acordar en ple iniciar l'expedient d'adopció de l'escut el 22 de juliol de 2013. Després dels tràmits reglamentaris, l'escut va ser aprovat el 26 de juliol de 2016 i publicat al DOGC número 7179, de 8 d'agost del mateix any. El roure és un senyal parlant del nom del poble, i s'ha usat en els segells municipals des de finals del segle xviii o principis del xix.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]