Església de San Felice

Infotaula de geografia físicaEsglésia de San Felice
Imatge
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaFlorència (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióOltrarno (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 43° 45′ 55″ N, 11° 14′ 52″ E / 43.76517°N,11.24766°E / 43.76517; 11.24766
Format per
Activitat
Creació1060 Modifica el valor a Wikidata
L'interior

L'Església de San Felice (Església de St. Fèlix) és una església catòlica Romana a Florència, regió de la Toscana, Itàlia. Es troba en el banc del sud del Riu Arno, just a l'oest del Palau Pitti. És predominantment Gòtica, però té una façana del Renaixement de Michelozzo, afegida el 1457. Sobre l'altar hi ha un gran crucifix atribuït a Giotto o la seva escola.

En el lloc de l'actual, es va construir el segle X una església fora de la primera muralla de Florència.[1] Primer va pertànyer al Monestir de San Silvestro de Nonantola, i el 1413 va ser transferida a l'Orde Camaldulès. El 1552, es va convertir en propietat de les monges Dominicanes de San Pietro Martire. L'església va proporcionar un refugi a les dones que fugien de marits maltractadors.

L'interior tenia una Madonna amb infant i Sants de Ridolfo Ghirlandaio. Una altra capella té un fresc de Giovanni da San Giovanni, San Felice revivint St Massimo;[1] els àngels que reuneixen els raïms en la pintura són de Baldassare Franceschini. Tenia un tríptic (1467) de Neri di Bicci, que descrivia St. Augustí i St. Joan Baptista, i St. Julià i el rei St. Segimon. Una altra capella va tenir una Madonna i infant amb St. Jacint, de Jacopo da Empoli.[2] L'església té un Últim Sopar de Matteo Rosselli.

Galeria[modifica]

Referències[modifica]