Vés al contingut

Gòtics Rugby Club: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
He fet la viquipedia del Gòtics RC
 
Línia 6: Línia 6:
'''Índex:'''
'''Índex:'''


== Història ==
==<big><u>Història<code>1</code></u></big>==

== Equipació ==

== Himne del club ==

== Camp ==

== Seccions del club/Equips en competició ==

== Premis ==

== Escut ==

== Referències ==

== enllaços externs ==

== <big><u>Història<code>1</code></u></big> ==
La història del club neix amb la seva creació al l’any [[:es:1984|1984]], després de la reducció de pressupost que fa el [[:es:Real Club Deportivo Español|R.C.D Espanyol]] , en el que es decideix eliminar part de les seves seccions, en aquell moment una de les seves seccions (rugby) s'elimina. En aquell moment es forma una junta amb Toni Rigat, Carles Tabernero, Josep M Vilajosana i Josep Cobo (Fundadors)
La història del club neix amb la seva creació al l’any [[:es:1984|1984]], després de la reducció de pressupost que fa el [[:es:Real Club Deportivo Español|R.C.D Espanyol]] , en el que es decideix eliminar part de les seves seccions, en aquell moment una de les seves seccions (rugby) s'elimina. En aquell moment es forma una junta amb Toni Rigat, Carles Tabernero, Josep M Vilajosana i Josep Cobo (Fundadors)



Revisió del 18:04, 4 nov 2019


Gòtics RC

Gòtics Rugby Club, neix l’any 1984 a Barcelona. Fundat per Toni Rigat, Carles Tabernero, Josep M Vilajosana i Josep Cobo. La seva equipació es un samarreta blava, pantalons blancs i mitges blaves. El club conta amb escola de ruby, Equip Femení, Sènior, Sènior campionat de Catalunya, S18, S16, S14 La mascota de l’equip es un mamut, perquè es gran, fort i antic com el mateix equip. Camp: El camp on es pot trobar aquest club es al camp municipal de Rugby, La foixarda.

Índex:

Història1

La història del club neix amb la seva creació al l’any 1984, després de la reducció de pressupost que fa el R.C.D Espanyol , en el que es decideix eliminar part de les seves seccions, en aquell moment una de les seves seccions (rugby) s'elimina. En aquell moment es forma una junta amb Toni Rigat, Carles Tabernero, Josep M Vilajosana i Josep Cobo (Fundadors)

Eren moltes les coses que calia fer; la primera va ser buscar un nom, una equipació i una mascota pel Club. La equipació va ser el més senzilla; el blanc i el blau, portarien samarreta blava, pantalons blancs i mitgetes blaves, la mateixa equipació que el equip que hi havia anteriorment. A l’hora de trobar un nom la cosa es complicava, ja que buscàvem una identificació barcelonina i antiga.

Després de moltes propostes i idees per batejar el que seria el nou Club, un barri típic de la ciutat els donaria la solució: “Gòtics” quedàvem identificats amb la ciutat i amb l’antiguitat que portàvem jugant a rugby.

Amb la mascota va passar el mateix. I per això la mascota seria un mamut fort i antic com el mateix club. Ara era hora de fer uns estatuts, i al l’any 1984 es registren com a societat esportiva.

El següent pas era planificar la temporada, repartir les feines i posar-se a treballar; tot va ser un seguit de reunions, papers, documents… Després de tot allò  a arribar la primera reunió amb la resta de la gent, els quals havien de formar part del nostre Club, el qual ja havia nascut.

Els inicis del club van començar a la temporada 1984

1985 .En la primera temporada l'equip tenia 3 equips: Cadet, Juvenil, i sènior. El començament de la temporada va ser molt dur, malgrat això es van classificar l’equip Juvenil en semifinals de la Copa catalana de rugby i amb la gran sorpresa de poder-la guanyar, fent així el seu primer triomf important de l’equip i la seva primera copa.

A l’any 1987 1988 l’equip va arribar a guanyar el campionat de Catalunya jugant a la la fase de d’ascens, i aconseguint pujar a la 1a divisió, Nacional.

2 anys després de la seva creació, s’introdueix l’escola de Rugby (destinat als nens petits que es volen iniciar en el món del Rugby). Actualment l’escola té més de 150 jugadors de 7 a 14 anys, i més de 25 monitors que els entrenen per saber aprendre els valors del Rugby i passar una bona estona. En aquest moment Gòtics, R. C. està composat de tots els seus jugadors i socis, que donen suport social i econòmic al club. Actualment el club compta amb 500 socis, dels quals 350 son jugadors. També han aconseguit un munt de patrocinadors.

Equipaió2

L’equipació del Gòtics R. C. Es una equipació simple però molt formal i tradicional degut als colors que tenia l’equip anterior als Gòtics (el Espanyo Rugby club) . Blanc i Blau.

Himne3

L’himne del club parla de que ningú podrà oblidar el seu color, i que poc a poc el club es farà gran.  

Jo vaig néixer en un club petitet

Jo vaig néixer en un club petitet

Però quan vaig créixer em vaig adonar

Hi havia un mamut que em feia palpitant, he!!!

Jo vaig néixer en un club petitet.

Han passat els anys i podem ben assegurar

Que el blau intens del Gòtics

Ningú es podrà oblidar.

Jo vaig néixer en un club petitet

Jo vaig néixer en un club petitet

Però quan vaig créixer em vaig adonar

Hi havia un mamut que em feia palpitant, he!!!

Jo vaig néixer en un club petitet

Ja puc dir que aquest club no es petit.

Camp4

El Camp Municipal de Rugbi La Foixarda és un camp de rugbi en què habitualment juguen els seus partits el Gòtics RC i el Barcelona Universitari Club (B.U.C.) i, ocasionalment, també la selecció espanyola de rugbi i la selecció catalana de rugbi. Està situat al sector de la Foixarda, dins el Parc de Montjuïc, a la muntanya olímpica de Montjuïc de la ciutat de Barcelona, sobre la fondalada de l'antiga pedrera Foixarda coneguda com el Sot de la Foixarda.

En el seu moment va arribar a albergar 25.000 espectadors, si bé la seva capacitat actual és d'uns 800 espectadors.

La història d'aquests camp: Es va inaugurar el 25 de desembre de 1921 amb la disputa d'un partit amistós de futbol entre el FC Barcelona i l'Sparta de Praga, amb intenció de convertir-lo en l'estadi seu dels Jocs Olímpics de 1924 sota el nom de "Estadi Català".ç



Camp municipal de Rugby La Foixarde





Seccions del club/Equips en competició 5

Gòtics Rugby Club, conté moltes seccions. L’equip Femení, Sènior-DHC, Sènior Campionat de Catalunya, S18 (des-de els 16 als 18 anys), S16 (des-de els 14 al 16 anys), S14 (des-de els 12 als 14 anys), i l’escola de rugby (destinat als nens petits que es volen iniciar en el món del Rugby).

Premis

El Gòtics RC va guanyar el campionats de catalunya de rugby l'any 1987-88. Conseguint el seu primer campionat. Va quedar subcampió els anys 1989, 2003, 2004, 2008, 2013, 2014, 2016.

Escut

L'escut del Gòtics es el característica mascota del club que s’utilitza en les samarretes de partit i vestir.

Referències

  1. http://www.gotics.com/historia/
  2. Camp Municipal de Rugby La Foixarda
  3. http://www.gotics.com/himne-del-club/
  4. http://www.pericosonline.net/reportages/detall/593/el-rcd-espanyol-pionero-en-el-mundo-del-rugby
  5. http://blogs.sapiens.cat/historiadorvital/2011/02/21/centenari-del-primer-partit-de-rugbi-a-catalunya/
  6. http://www.rugby.cat/

Enllaços externs

  1. http://www.rugby.cat/historia/
  2. http://www.gotics.com/historia/
  3. http://www.rugby.cat/
  4. Rugby en España
  5. https://laws.worldrugby.org/downloads/World_Rugby_Laws_2019_ES.pdf
  6. Copa del Mundo de Rugby