Vés al contingut

Viquipèdia:Editor visual

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logotip de l'editor visual
Logotip de l'editor visual

Benvingut al portal de l'editor visual, una nova manera d'edició de la Viquipèdia que està sent desenvolupada per la Fundació Wikimedia (WMF). La tradicional sintaxi wiki és un pèl complicada. El 2001, aquesta dificultat era acceptable; el 2014, allunya alguns col·laboradors. L'editor visual permet a tothom a editar totes les pàgines sense haver d'aprendre el codi wiki, cosa que esperem que animi més lectors a convertir-se en editors.

Fins i tot després de la presentació de les funcions completes de l'editor visual, els editors experimentats encara prefereixen l'edició amb codi wiki perquè els resulta més ràpida i més precisa. L'edició d'articles amb codi wiki és i seguirà sent una opció que la Fundació Wikimedia no eliminarà de moment. Fins i tot els editors amb l'editor visual tenen l'opció de codi wiki disponible a la barra d'eines de cada article.

Sobre l'editor visual[modifica]

L'editor visual és una nova manera, «visual», per editar la Viquipèdia. Permet a cada persona contribuir sense haver d'aprendre el codi wiki. Es va habilitar opcionalment a la Viquipèdia en anglès el desembre de 2012 i va arribar a la Viquipèdia en català el setembre de 2013. Els desenvolupadors de la Fundació Wikimedia preveuen que l'editor visual estigui disponible per a gairebé tots els projectes de la Fundació Wikimedia a finals de 2014. El maig de 2014 estava disponible per defecte pels usuaris del 60% de les edicions lingüístiques de totes les viquipèdies i com una característica opcional per a la resta de projectes.

Per aprendre més sobre l'ús de l'editor visual, si us plau llegiu la guia per l'editor visual i la llista de dreceres de teclat comuns en anglès. L'editor visual encara té alguns errors i hi falten diverses característiques. Si trobes un problema, notifica'l a la pàgina de comentaris.

Activitat[modifica]

Enllaços externs[modifica]