Anàleg estructural: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.1) (Robot afegeix: nl:Analogon
Esborrany de química
Línia 1: Línia 1:
Un '''anàleg estructural''' en la [[química]] '''anàleg químicament''' o simplement un '''anàleg''', és un [[compost químic]] que té una estructura similar a la d'un altre, però difereix d'ell respecte de cert component. Pot diferir en un o més [[àtom]]s, [[grups funcionals]], o sub-estructures, les quals estan substituïdes amb altres àtoms, grups, o sub-estructures. Un anàleg estructural es pot imaginar que està format, com a mínim des del punt de vista teòric, a partir d'un altre compost. Malgrat l'alta similitud química, els anàlegs estructurals no són necessàriament [[anàleg funcional|anàlegs funcionals]] poden tenir propietats físiques, químiques bioquímiques o farmacològiques molt diferents. En el desenvolupament d'una droga grans sèries d'anàlegs estructurals d'un compost inicial principal es creen i es proven com una part de l'estudi de les relacions estructura-activitat.
: ''Per altres usos d'anàleg,vegeu [[Anàleg (desambiguació)]].''


{{esborrany de química}}
Un '''anàleg estructural''' en la [[química]] '''anàleg químicament''' o simplement un '''anàleg''', és un [[compost químic]] que té una estructura similar a la d'un altre, però difereix d'ell respecte de certcomponent. Pot diferir en un o més [[àtom]]s, [[grups funcionals]], or subestructures, les quals estan substituïdes amb altres àtoms, grups, o subsetructures. Un anàleg estructural es pot imaginar que està format, com a mínim des del punt de vista teòric, a partir d'un altre compost.


{{ORDENA:Analeg Estructural}}
Malgrat l'alta similitud química, els anàlegs estructurals no són necesàriament [[anàleg funcional|anàlegs funcionals]] poden tenir propietats físiques, químiques bioquímiques o farmacològiques molt diferents.

En el desenvolupament d'una droga grans sèries d'anàlegs estructurals d'un compost inicial principal es crren i es proven com una part de l'estudi de les realcions estructura-activitat.




{{ORDENA:Analeg Estructural}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Química]]
[[Categoria:Química]]



Revisió del 11:10, 23 feb 2013

Un anàleg estructural en la química anàleg químicament o simplement un anàleg, és un compost químic que té una estructura similar a la d'un altre, però difereix d'ell respecte de cert component. Pot diferir en un o més àtoms, grups funcionals, o sub-estructures, les quals estan substituïdes amb altres àtoms, grups, o sub-estructures. Un anàleg estructural es pot imaginar que està format, com a mínim des del punt de vista teòric, a partir d'un altre compost. Malgrat l'alta similitud química, els anàlegs estructurals no són necessàriament anàlegs funcionals poden tenir propietats físiques, químiques bioquímiques o farmacològiques molt diferents. En el desenvolupament d'una droga grans sèries d'anàlegs estructurals d'un compost inicial principal es creen i es proven com una part de l'estudi de les relacions estructura-activitat.