Postmodernitat: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Robot modifica: es:Posmodernidad
Línia 18: Línia 18:
[[en:Postmodernism]]
[[en:Postmodernism]]
[[eo:Postmodernismo]]
[[eo:Postmodernismo]]
[[es:Postmodernidad]]
[[es:Posmodernidad]]
[[fa:پسانوگرایی]]
[[fa:پسانوگرایی]]
[[fi:Postmodernismi]]
[[fi:Postmodernismi]]

Revisió del 06:05, 8 juny 2007

El terme postmodernisme designa generalment a un ampli nombre de moviments artístics, culturals i filosòfics del segle XX, definits en divers grau i manera per la seva oposició o superació del modernisme.

Els diferents corrents del moviment postmodern van aparèixer al llarg del terç central del segle XX. Històricament, ideològicament i metodològicament diversos, comparteixen, però, una semblança de família centrat en la idea que la renovació radical de les formes tradicionals en l'art, la cultura, el pensament i la vida social impulsada pel projecte modernista va fracassar en el seu intent d'assolir l'emancipació de la humanitat, i que un projecte semblant és impossible o inassolible en les condicions actuals.

Enfront del compromís rigorós amb la innovació, el progrés i la crítica de les avantguardes artístiques, intel·lectuals i socials, al que considera una forma refinada de teologia autoritària, el postmodernisme defensa la hibridació, la cultura popular, el descentrament de l'autoritat intel·lectual i científica i la desconfiança davant els grans relats.

Vegeu també