Peter Pan: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{polisèmia}}
{{polisèmia}}
[[Fitxer:PeterPan Statue Londres.jpg|right|thumb|Estàtua de Peter Pan a Londres]]
[[Fitxer:PeterPan Statue Londres.jpg|right|thumb|Estàtua de Peter Pan a Londres]]
'''''Peter Pan''''' (en [[anglès]] ''Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up'') és l'obra més coneguda de [[James Matthew Barrie]], escrita el [[1904]]. Ha passat per diversos estadis i adaptacions, que inclouen una novel·la, una obra teatral i versions al cinema. Narra les aventures d'un noi que no vol créixer i per això escapa del món real i va a Maimés, on hi ha pirates, una [[fada]] (Campaneta) i tots els clàssics de l'entreteniment infantil. Un dia va a buscar una noia, la Wendy i els seus germans perquè coneguin el seu món. El xoc entre la seva vida amb les convencions preadultes de la Wendy, a més d'un triangle amorós insinuat, centren el drama de l'obra. Peter Pan va tenir tan d'èxit que ha esdevingut un [[mite]] modern, fins al punt de donar un nom a una patologia psicològica consistent a negar-se a assumir les responsabilitats pròpies de l'edat. Diverses obres han fabulat amb una possible continuació de la novel·la, quan el temps ha passat.
'''''Peter Pan''''' (en [[anglès]] ''Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up'') és l'obra més coneguda de [[James Matthew Barrie]], escrita el [[1904]]. Ha passat per diversos estadis i adaptacions, que inclouen una novel·la, una obra teatral i versions al cinema. Narra les aventures d'un noi que no vol créixer i per això escapa del món real i va a Maimés, on hi ha pirates, una [[fada]] ([[Campaneta (Peter Pan)|Campaneta]]) i tots els clàssics de l'entreteniment infantil. Un dia va a buscar una noia, la Wendy i els seus germans perquè coneguin el seu món. El xoc entre la seva vida amb les convencions preadultes de la Wendy, a més d'un triangle amorós insinuat, centren el drama de l'obra. Peter Pan va tenir tan d'èxit que ha esdevingut un [[mite]] modern, fins al punt de donar un nom a una patologia psicològica consistent a negar-se a assumir les responsabilitats pròpies de l'edat. Diverses obres han fabulat amb una possible continuació de la novel·la, quan el temps ha passat.


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 11:14, 12 oct 2013

Per a altres significats, vegeu «Peter Pan (desambiguació)».
Estàtua de Peter Pan a Londres

Peter Pan (en anglès Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn't Grow Up) és l'obra més coneguda de James Matthew Barrie, escrita el 1904. Ha passat per diversos estadis i adaptacions, que inclouen una novel·la, una obra teatral i versions al cinema. Narra les aventures d'un noi que no vol créixer i per això escapa del món real i va a Maimés, on hi ha pirates, una fada (Campaneta) i tots els clàssics de l'entreteniment infantil. Un dia va a buscar una noia, la Wendy i els seus germans perquè coneguin el seu món. El xoc entre la seva vida amb les convencions preadultes de la Wendy, a més d'un triangle amorós insinuat, centren el drama de l'obra. Peter Pan va tenir tan d'èxit que ha esdevingut un mite modern, fins al punt de donar un nom a una patologia psicològica consistent a negar-se a assumir les responsabilitats pròpies de l'edat. Diverses obres han fabulat amb una possible continuació de la novel·la, quan el temps ha passat.

Vegeu també

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Peter Pan