Diferència entre revisions de la pàgina «Accés múltiple»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: d'altres -> altres satèl
m (Corregit: del ús -> de l'ús)
m (Corregit: d'altres -> altres satèl)
# En xarxes d'ordinadors i en xarxes sense fils (com la telefonia mòbil) quan parlem del mètode d'accés múltiple estem parlant del mètode que estem fent servir per accedir al canal, és a dir d'un esquema que permet la connexió de diversos terminals a un mateix [[medi físic]] per tal de transmetre a la vegada informació a través d'aquest i compartir la seva capacitat. Alguns exemples de mètodes d'accés múltiple són [[TDMA]], [[FDMA]], [[CDMA]], [[OFDMA]] i d'altres mètodes d'accés múltiple capaços de detectar col·lisions com [[CSMA/CD]].
# La [[connexió (telecomunicacions)|connexió]] d'un [[Usuari (telecomunicacions)|usuari]] a dos o més [[centre de commutació|centres de commutació]] fent ús de línies d'accés diferent a través d'un missatge (indicador d'enrutament) o a través de l'ús d'un número de telèfon.
# En [[comunicació per satel·lit|comunicacions per satèl·lit]] és la capacitat d'un dels satèl·lits per a funcionar com a part d'un enllaç de dades entre d'altres satèl·lits. En l'actualitat, en aquest àmbit s'usen comunament tres mètodes d'accés múltiple: [[CDMA]],[[FDMA]] i [[TDMA]].
 
 
1.141.440

modificacions

Menú de navegació