Vés al contingut

Vorada: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 18 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q37442
Cap resum de modificació
Línia 2: Línia 2:




Una '''vorada''' és una filera de blocs de [[pedra]] o de [[formigó]] que forma la vora d'una [[vorera]] i que defineix el límit entre aquesta i la [[calçada]]. És com una mena de petit esglaó d'uns cinc o deu centímetres entre ambdues superfícies i així evita que tant l'[[aigua]] com els [[vehicle|vehicles]] envaeixin la [[vorera]].
Una '''vorada''' és una filera de blocs de [[pedra]] o de [[formigó]] que forma la vora d'una [[vorera]] i que defineix el límit entre aquesta i la [[calçada]], en un [[carrer]] o una [[carretera]]. És com un esglaó entre les dos superfícies que evita que tant l'[[aigua]] com els [[vehicle|vehicles]] envaeixin la [[vorera]].


També es col·loquen vorades en les línies de contacte amb altres superfícies: [[gespa]], [[sorra]], interior i exterior de recintes, etc.
També es col·loquen vorades en les línies de contacte amb altres superfícies: [[gespa]], [[sorra]], interior i exterior de recintes, etc.

Revisió del 13:07, 11 març 2014

Vorada.


Una vorada és una filera de blocs de pedra o de formigó que forma la vora d'una vorera i que defineix el límit entre aquesta i la calçada, en un carrer o una carretera. És com un esglaó entre les dos superfícies que evita que tant l'aigua com els vehicles envaeixin la vorera.

També es col·loquen vorades en les línies de contacte amb altres superfícies: gespa, sorra, interior i exterior de recintes, etc.