Cirurgia ortopèdica: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
La ''cirurgía ortopèdica'' estudia i tracta els procesos congenits (deformitats amb les que la persona neix)i adquirits (deformitats adquirides, procesos degeneratius com l'artrosi, lesions tumorals i procesos infecciosos) del aparell locomotor.
La '''cirurgía ortopèdica''' de ''orthos'': adreçar , corregir i ''paidos'': nen) estudia i tracta els procesos congenits (deformitats amb les que la persona neix) i adquirits (deformitats adquirides, procesos degeneratius com l'[[artrosi]], lesions tumorals i procesos infecciosos) de l'[[aparell locomotor]].


El terme ortopedia (de ''orthos'': adreçar , corregir i ''paidos'': nen) va ser va ser descrit per primer cop per un metge francés, M.Andry , per alla el 1714 al fer referencia al tractament de les deformitats de la columna vertebral dels nens mitjançant la correcció postural. A ell li debem també el símbol de la ortopedia al representar-la com un petit arbre tort que s'intenta adreçar lligant-lo a un pal dret.
El terme ortopèdia va ser va ser descrit per primer cop per un metge francés, M.Andry , que pel [[1714]] al fer referencia al tractament de les deformitats de la [[columna vertebral]] dels nens mitjançant la correcció postural. A ell se li deu també el símbol de la ortopèdia al representar-la com un petit arbre tort que s'intenta adreçar lligant-lo a un pal dret.

--drhuguet 22:10 25 mar, 2005--
[[Categoria:Medicina]]

Revisió del 00:41, 26 març 2005

La cirurgía ortopèdica de orthos: adreçar , corregir i paidos: nen) estudia i tracta els procesos congenits (deformitats amb les que la persona neix) i adquirits (deformitats adquirides, procesos degeneratius com l'artrosi, lesions tumorals i procesos infecciosos) de l'aparell locomotor.

El terme ortopèdia va ser va ser descrit per primer cop per un metge francés, M.Andry , que pel 1714 al fer referencia al tractament de les deformitats de la columna vertebral dels nens mitjançant la correcció postural. A ell se li deu també el símbol de la ortopèdia al representar-la com un petit arbre tort que s'intenta adreçar lligant-lo a un pal dret.