Mahanaim: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 6 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q2733096
el nom en hebreu
Línia 1: Línia 1:
'''Mahanaim''' (Μαναϊμ) fou una ciutat a l'est del [[Riu Jordà|Jordà]] als límits entre Gad i Manasès, que va correspondre als [[levites]]. En temps de [[David]] era la capital del regne d'Ishbosheth. David va fugir d'Absalom i es va refugiar a Mahanaim on fou acollit pel [[xeic]] Bar Zillai i prop de la ciutat es va lliurar la decisiva batalla amb els rebels, al bosc d'Efraim.
'''Mahanaim''' (מַחֳנַיִם en hebreu, Μαναϊμ en grec) fou una ciutat a l'est del [[Riu Jordà|Jordà]] als límits entre Gad i Manasès, que va correspondre als [[levites]]. En temps de [[David]] era la capital del regne d'Ishbosheth. David va fugir d'Absalom i es va refugiar a Mahanaim on fou acollit pel [[xeic]] Bar Zillai i prop de la ciutat es va lliurar la decisiva batalla amb els rebels, al bosc d'Efraim.


Correspondria al lloc de Mahneh, a la comarca del Djebel Ajlun.
Correspondria al lloc de Mahneh, a la comarca del Djebel Ajlun.

Revisió del 12:18, 29 nov 2015

Mahanaim (מַחֳנַיִם en hebreu, Μαναϊμ en grec) fou una ciutat a l'est del Jordà als límits entre Gad i Manasès, que va correspondre als levites. En temps de David era la capital del regne d'Ishbosheth. David va fugir d'Absalom i es va refugiar a Mahanaim on fou acollit pel xeic Bar Zillai i prop de la ciutat es va lliurar la decisiva batalla amb els rebels, al bosc d'Efraim.

Correspondria al lloc de Mahneh, a la comarca del Djebel Ajlun.