Vedolizumab: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
El '''vedolizumab''' és un [[anticòs monoclonal]] utilitzat per a tractar la [[colitis ulcerosa]] i la [[malaltia de Crohn]]. El seu mecanisme d'acció es basa en la inhibició de la [[integrina]] α4β7. El llinatge cel·lular en el qual es basa aquest medicament fou creat per un equip d'investigadors de l'[[Hospital General de Massachusetts]] i desenvolupat clínicament per l'empresa [[Millennium Pharmaceuticals]].
El '''vedolizumab''' és un [[anticòs monoclonal]] utilitzat per a tractar la [[colitis ulcerosa]] i la [[malaltia de Crohn]] ([[malalties inflamatòries intestinals]]). El seu mecanisme d'acció es basa en la inhibició de la [[integrina]] α4β7. El llinatge cel·lular en el qual es basa aquest medicament fou creat per un equip d'investigadors de l'[[Hospital General de Massachusetts]] i el fàrmac fou desenvolupat clínicament per l'empresa [[Millennium Pharmaceuticals]].


{{esborrany de medicina}}
{{esborrany de medicina}}

Revisió del 11:21, 11 març 2016

El vedolizumab és un anticòs monoclonal utilitzat per a tractar la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn (malalties inflamatòries intestinals). El seu mecanisme d'acció es basa en la inhibició de la integrina α4β7. El llinatge cel·lular en el qual es basa aquest medicament fou creat per un equip d'investigadors de l'Hospital General de Massachusetts i el fàrmac fou desenvolupat clínicament per l'empresa Millennium Pharmaceuticals.