Occident: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Etiqueta: escolar
Cap resum de modificació
Etiqueta: escolar
Línia 1: Línia 1:
'' fet que tenen sistems econòmics, democràtics i socials similars o inspirats en Occident, como és el cas del [[Japó]], o de diverses possessions d'ultramar de potències occidentals com, per exemple, [[Hawaii]] o la [[Guiana Francesa]], però mai no hi ha unanimitat en l'aplicació d'aquests criteris.
'' fet que tenen sistems econòmics, democràtics i socials similars o inspirats en Occident, como és el cas del [[Japó]], o de diverses possessions d'ultramar de potències occidentals com, per exemple, [[Hawaii]] o la [[Guiana Francesa]], però mai no hi ha unanimitat en l'aplicació d'aquests criteris.i una me
i bla
i bla
=== Poblacions ===
=== Poblacions ===

Revisió del 13:06, 22 feb 2017

fet que tenen sistems econòmics, democràtics i socials similars o inspirats en Occident, como és el cas del Japó, o de diverses possessions d'ultramar de potències occidentals com, per exemple, Hawaii o la Guiana Francesa, però mai no hi ha unanimitat en l'aplicació d'aquests criteris.i una me i bla

Poblacions

Un punt de vista diferent d'allò que és Occident consisteix a definir-lo, no pel seu territori, sinó pels grups humans que habiten aquests territoris. Aquest concepte s'està fent com més va més popular en l'actualitat, en el món globalitzat, fins i tot perquè és més realista. En aquest sentit, no interessa tant si el conjunt d'una societat és o no occidental, o bé en quina mesura ho és, sinó que es miren els diversos grups humans que componen aquesta població heterogènia.

D'aquesta manera, es pot parlar de grups no occidentals dins d'un país occidental, com ho són moltes ètnies indígenes d'Amèrica que han resistit l'occidentalització durant cinc segles, o les minories musulmanes com més va més nombroses a Europa. Però també, en sentit contrari, els boers de Sud-àfrica, per exemple, són considerats un autèntic poble occidental en un país no occidental.

Referències

uigehriughahghhhjhajkhgahghghghghgoñhgisalau