Euriàpsids: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: sv:Euryapsida
Cap resum de modificació
Línia 9: Línia 9:
| superordo = '''Euryapsida'''[[parafília|*]]
| superordo = '''Euryapsida'''[[parafília|*]]
}}
}}
Els '''euriàpsids''' (''euryapsida'') són un grup d'animals tetràpodes que es distingeixen perquè tenen una sola obertura darrera l'[[òrbita ocular]]; la [[fenestra temporal]]. Són diferents als [[sinàpsid]]s per la situació precisa d'aquesta obertura. Actualment es pensa que de fet els euriàpsids són [[diàpsid]]s (amb dues fenestres temporals i no una sola) que han perdut la fenestra superior<ref name="tol fen">LAURIN, M. [http://www.tolweb.org/notes/?note_id=463 ''Temporal Fenestration and the Classification of Amniotes''] dins de [http://tolweb.org/tree/phylogeny.html Tree of life web project]</ref>.
Els '''euriàpsids''' (''euryapsida'') són un grup d'animals tetràpodes que es distingeixen perquè tenen una sola obertura darrera l'[[òrbita ocular]]; la [[fossa temporal]]. Són diferents als [[sinàpsid]]s per la situació precisa d'aquesta obertura. Actualment es pensa que de fet els euriàpsids són [[diàpsid]]s (amb dues fosses temporals i no una sola) que han perdut la fossa inferior<ref name="tol fen">LAURIN, M. [http://www.tolweb.org/notes/?note_id=463 ''Temporal Fenestration and the Classification of Amniotes''] dins de [http://tolweb.org/tree/phylogeny.html Tree of life web project]</ref>.
==Referències==
==Referències==
<references />
<references />

Revisió del 18:01, 7 feb 2008

Infotaula d'ésser viuEuriàpsids
Euryapsida Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
SubregneEumetazoa
FílumChordata
SubfílumVertebrata
SuperclasseTetrapoda
SubclasseEuryapsida Modifica el valor a Wikidata

Els euriàpsids (euryapsida) són un grup d'animals tetràpodes que es distingeixen perquè tenen una sola obertura darrera l'òrbita ocular; la fossa temporal. Són diferents als sinàpsids per la situació precisa d'aquesta obertura. Actualment es pensa que de fet els euriàpsids són diàpsids (amb dues fosses temporals i no una sola) que han perdut la fossa inferior[1].

Referències