Confederació Intersindical Gallega: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «thumb|280px|Seu de CIG a Pontevedra. '''Confederación Intersindical Galega (CIG)''' és un sindicat de classe d...».
 
Cap resum de modificació
Línia 10: Línia 10:


[[Categoria:Sindicats gallecs]]
[[Categoria:Sindicats gallecs]]

[[es:Confederación Intersindical Galega]]
[[pt:Confederação Intersindical Galega]]
[[gl:Confederación Intersindical Galega]]

Revisió del 12:19, 3 març 2008

Seu de CIG a Pontevedra.

Confederación Intersindical Galega (CIG) és un sindicat de classe de Galícia (Espanya), d'orientació nacionalista gallega, fundat el 19 de març de 1994 mitjançant la fusió de la Confederación Xeral de Traballadores Galegos (CXTG) i Intersindical Nacional dos Traballadores Galegos (INTG), si bé aquestes organitzacions es presentaven a les eleccions sindicals en coalició ja des de 1990, amb el nom de Converxencia Intersindical Galega.

Estructura

CIG està integrada per 8 agrupacions comarcals (La Corunya, Pontevedra, Santiago de Compostel·la, Orense, Lugo, A Mariña, Ferrol i Vigo) i 11 federacions sectorials o d'indústria (Administració Pública; Alimentació i Téxtil; Banca, Estalvi i Segurs; Construcció i Fusta; Ensenyament; Mar; Metall; Químiques i Energia; Sanitat; Serveis; i Transport i Comunicacions). Així mateix, la central sindical compte amb departaments i secretàries específiques per a temes com dona, pensionistes, joventut, salut laboral, immigrants i cooperació. El seu Consell Federal (Consello Federal) és el màxim organisme entre congressos i consta de 100 membres.

Implantació

Aquest sindicat va obtenir en les eleccions sindicals de 1990 a Galícia el 26,3% dels delegats sindicals (més de 4.000) pel que es considera a efectes jurídics "sindicat més representatiu" en tota Espanya juntament amb CCOO, UGT i ELA-STV.

Enllaços externs