Diferència entre revisions de la pàgina «Bec de tisora»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
neteja i estandardització de codi
m (neteja i estandardització de codi)
 
== Descripció ==
Són ocells semblants als [[estèrnid]]s, que tenen com a característica més distintiva el seu bec, llarg, amb una mandíbula inferior més llarga que la superior. Fan una llargària de 35 – 45 cm i un pes d'uns 300 g, essent els mascles una mica majors que les femelles. Negres o bruns pel dors i blanc o gris clar per les zones inferiors. Sense dimorfisme sexual quant al colorit.
 
== Alimentació ==
S'alimenten bàsicament de peixos i petits invertebrats gràcies al seu especialitzat bec, que els permet pescar d'una manera única, volant arran de l'aigua, amb la mandíbula inferior sota la superfície. Quan aquesta entra en contacte amb un peix, tanca el bec engolint-se la presa.
 
== Hàbits ==
 
== Reproducció ==
Ponen de 3 a 5 ous clars amb taques fosques, en nius escarbotats en platges de sorra, que seran covats per la femella entre 22 i 24 dies. Els pollets romanen al niu un mes aproximadament.
 
== Conservació ==
Lo restringit de l'hàbitat de nidificació, fa que les tres espècies estiguen en una situació de vulnerabilitat per la pertorbació en els seus llocs de cria. L'espècie índia és considerada com vulnerable per la [[UICN]], per culpa de la destrucció i degradació dels llacs i rius que utilitza per alimentar-se.
 
== Taxonomia ==
2.131.731

modificacions

Menú de navegació