Maria Cinta: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Maria Cinta''' ([[Barcelona]], [[1952]]) va ser la nena prodigi de la [[Nova Cançó]]; l'any 164, amb 12 anys, ja havia enregistrat un disc. Va debutar a l'[[Ametlla del Vallès]] compartint escenari amb [[Raimon]]. Va enregistrar set discs en català i dos en francès, va fer una pel·lícula, ''Elisabeth'', i moltes actuacions abans de deixar els escenaris als 16 anys. Quatre anys després, va tornar-hi amb un concepte diferent de la cançó i amb influències brasileres; va compaginar la cançó amb altres activitats, fins que a principis de la dècada dels vuitanta va dedicar-s'hi de ple. Diversos elapés en van ser testimoni, sent ''Ràdio Capvespre'' un dels més recordats.
'''Maria Cinta''' ([[Barcelona]], [[1952]]) va ser la nena prodigi de la [[Nova Cançó]]; l'any 1964, amb 12 anys, ja havia enregistrat un disc. Va debutar a l'[[Ametlla del Vallès]] compartint escenari amb [[Raimon]]. Va enregistrar set discs en català i dos en francès, va fer una pel·lícula, ''Elisabeth'', i moltes actuacions abans de deixar els escenaris als 16 anys. Quatre anys després, va tornar-hi amb un concepte diferent de la cançó i amb influències brasileres; va compaginar la cançó amb altres activitats, fins que a principis de la dècada dels vuitanta va dedicar-s'hi de ple. Diversos elapés en van ser testimoni, sent ''Ràdio Capvespre'' un dels més recordats.


[[Categoria:Cantants de la Nova Cançó]]
[[Categoria:Cantants de la Nova Cançó]]

Revisió del 21:01, 29 oct 2009

Maria Cinta (Barcelona, 1952) va ser la nena prodigi de la Nova Cançó; l'any 1964, amb 12 anys, ja havia enregistrat un disc. Va debutar a l'Ametlla del Vallès compartint escenari amb Raimon. Va enregistrar set discs en català i dos en francès, va fer una pel·lícula, Elisabeth, i moltes actuacions abans de deixar els escenaris als 16 anys. Quatre anys després, va tornar-hi amb un concepte diferent de la cançó i amb influències brasileres; va compaginar la cançó amb altres activitats, fins que a principis de la dècada dels vuitanta va dedicar-s'hi de ple. Diversos elapés en van ser testimoni, sent Ràdio Capvespre un dels més recordats.