Editorial Empúries: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Millorar estil}}
{{Millorar estil}}
L´'''Editorial Empúries''' va néixer el [[1983]] a Barcelona, amb l’objectiu de posar a l’abast del lector català el millor de la nostra literatura i dels autors més emblemàtics de les literatures estrangeres contemporànies.
L´'''Editorial Empúries''' fundada el [[1983]] a Barcelona, va néixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura catalanes des d’un punt de vista progressista i no sectari. Va entrar a formar part del Grup 62 el 1996, aportant d’aquesta manera un ampli i prestigiós catàleg que combina grans autors catalans i esplèndides traduccions, tant en el camp de la narrativa com en el de la poesia i l’assaig.


Les dues col·leccions de ficció, ''Narrativa'' ¡ ''Anagrama-Empúries'', mostren l’important aposta de l’editorial per la narrativa, tant catalana com estrangera, des dels inicis de l’editorial i durant els més de vint anys de la història de l'editorial, s'apropa a autors com Biel Mesquida, Josep Maria Fonalleras, Eduard Márquez, Gemma Lienas, Joan Daniel Bezsonoff, Lolita Bosch o Xavier Moret, i autors internacionals com Michel Houellebecq, Haruki Murakami, Ian McEwan, Arundhati Roy, Amélie Nothomb, Dino Buzzati, Sándor Márai, Niccolò Ammaniti, Daniel Pennac, J.K. Rowling o Dan Brown, entre d'altres.
Té un prestigiós catàleg que combina grans autors catalans i esplèndides traduccions tant en el camp de la narrativa com en el de la poesia i l’assaig.

A banda d'aquestes dues col·leccions, Empúries ha mostrat, un interès especial per la poesia catalana contemporània, tal com testimonien les emblemàtiques col·leccions ''Migjorn'', ''El Ventall'' i ''Poesia'' i els llibres d’autors com Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater o Enric Casasses.

L'assaig divulgatiu també ha estat un altre dels punts forts de l’editorial, a través dels 180 títols de la col·lecció ''Biblioteca Universal Empúries'' que inclou obres de pensament, lingüística i cultura en general amb un sentit crític i autors de la talla de Jesús Tuson i Daniel Cassany, en l'àmbit nacional, i Noam Chomsky i Joseph Stiglitz en l'àmbit internacional.

La narrativa juvenil, també central en la construcció del catàleg editorial, engloba sota la col·lecció ''Odissea'' grans autors catalans i estrangers com Roald Dahl, Pau Joan Hernández, Jostein Gaarder, Gianni Rodari, David Cirici i S.E. Hinton.


==Enllaços externs==
==Enllaços externs==

Revisió del 23:19, 8 des 2009

Editorial Empúries fundada el 1983 a Barcelona, va néixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura catalanes des d’un punt de vista progressista i no sectari. Va entrar a formar part del Grup 62 el 1996, aportant d’aquesta manera un ampli i prestigiós catàleg que combina grans autors catalans i esplèndides traduccions, tant en el camp de la narrativa com en el de la poesia i l’assaig.

Les dues col·leccions de ficció, Narrativa ¡ Anagrama-Empúries, mostren l’important aposta de l’editorial per la narrativa, tant catalana com estrangera, des dels inicis de l’editorial i durant els més de vint anys de la història de l'editorial, s'apropa a autors com Biel Mesquida, Josep Maria Fonalleras, Eduard Márquez, Gemma Lienas, Joan Daniel Bezsonoff, Lolita Bosch o Xavier Moret, i autors internacionals com Michel Houellebecq, Haruki Murakami, Ian McEwan, Arundhati Roy, Amélie Nothomb, Dino Buzzati, Sándor Márai, Niccolò Ammaniti, Daniel Pennac, J.K. Rowling o Dan Brown, entre d'altres.

A banda d'aquestes dues col·leccions, Empúries ha mostrat, un interès especial per la poesia catalana contemporània, tal com testimonien les emblemàtiques col·leccions Migjorn, El Ventall i Poesia i els llibres d’autors com Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater o Enric Casasses.

L'assaig divulgatiu també ha estat un altre dels punts forts de l’editorial, a través dels 180 títols de la col·lecció Biblioteca Universal Empúries que inclou obres de pensament, lingüística i cultura en general amb un sentit crític i autors de la talla de Jesús Tuson i Daniel Cassany, en l'àmbit nacional, i Noam Chomsky i Joseph Stiglitz en l'àmbit internacional.

La narrativa juvenil, també central en la construcció del catàleg editorial, engloba sota la col·lecció Odissea grans autors catalans i estrangers com Roald Dahl, Pau Joan Hernández, Jostein Gaarder, Gianni Rodari, David Cirici i S.E. Hinton.

Enllaços externs