Arxipèlag japonès: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m + coord
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Japan topo en.jpg|thumb|Mapa topogràfic de l'arxipèlag japonès]]L''''arxipèlag japonès''' (en [[japonès]]: 日本列島, ''Nihon Rettō'') és el conjunt d'illes que constitueixen el país del [[Japó]]. S'estenen de nord a sud de manera paral·lela a la costa nord-est del [[Àsia|continent asiàtic]], sobre les aigües de l'[[oceà Pacífic]]. L'[[arxipèlag]] està constituït per més de 3.000 illes de les quals quatre són les més gran i més importants:
[[Fitxer:Japan topo en.jpg|thumb|Mapa topogràfic de l'arxipèlag japonès]]L''''arxipèlag japonès''' (en [[japonès]]: 日本列島, ''Nihon Rettō'') és el conjunt d'illes que constitueixen el país del [[Japó]]. S'estenen de nord a sud de manera paral·lela a la costa nord-est del [[Àsia|continent asiàtic]], sobre les aigües de l'[[oceà Pacífic]].
L'[[arxipèlag]] està constituït per més de 3.000 illes de les quals quatre són les més gran i més importants:
* [[Hokkaido]]
* [[Hokkaido]]
* [[Honshu]]
* [[Honshu]]
* [[Shikoku]]
* [[Shikoku]]
* [[Kyushu]]
* [[Kyushu]]

Històricament el terme «Illes Principals» era molt usat fins a finals de la [[II Guerra Mundial]] per a definir l'àrea de Japó en la sobirania de la qual i mandat constitucional del [[Emperador de Japó]] podia ser restringit, a diferència de les colònies que posseïa Japó en l'est d'Àsia.


[[Categoria:Geografia del Japó]]
[[Categoria:Geografia del Japó]]

Revisió del 16:12, 27 juny 2010

Mapa topogràfic de l'arxipèlag japonès

L'arxipèlag japonès (en japonès: 日本列島, Nihon Rettō) és el conjunt d'illes que constitueixen el país del Japó. S'estenen de nord a sud de manera paral·lela a la costa nord-est del continent asiàtic, sobre les aigües de l'oceà Pacífic.

L'arxipèlag està constituït per més de 3.000 illes de les quals quatre són les més gran i més importants:

Històricament el terme «Illes Principals» era molt usat fins a finals de la II Guerra Mundial per a definir l'àrea de Japó en la sobirania de la qual i mandat constitucional del Emperador de Japó podia ser restringit, a diferència de les colònies que posseïa Japó en l'est d'Àsia.