Fargesia nitida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuFargesia nitida Modifica el valor a Wikidata

Fargesia nitida en el Jardí Botànic de San Francisco
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdrePoales
FamíliaPoaceae
GènereFargesia
EspècieFargesia nitida Modifica el valor a Wikidata
(Mitford) Keng f. ex T.P. Yi
Nomenclatura
BasiònimArundinaria nitida Modifica el valor a Wikidata
ExautorKeng f. Modifica el valor a Wikidata

La Fargesia nitida és una espècie de bambú, del gènere Fargesia de la família de les poàcies, ordre de les poals, subclasse de les commelínides, classe de les liliòpsides, divisió dels magnoliofitins.

Ha rebut els noms d'arundinaria nitida (Mitford) i sinarundinaria nitida ((Mitford.) Nakai) i thamnocalamus nitidus. En anglès se l'anomena "Blue Fountain" (font blava) o "Hardy Blue Bamboo" (Bambú dur blavós).

Característiques[modifica]

És originari de la Xina, on es fa en alçades entre els 2.400 i els 4.100 metres; suporta temperatures de -28 °C. Creix verticalment fins a assolir alçades de dos a sis metres. De caràcter perenne, les seves fulles són fines i allargades, i creixen de forma molt compacta.

De floracions molt espaiades en el temps, la de l'any 2006 va afectar la població de pandes gegants, que són grans consumidors d'aquest bambú. Les seves canyes s'usen per a fer tanques, en la construcció i en cistelleria.

Varietats cultivades[modifica]

Fargesia nitida "Anceps", F.nitida "Chennevières", F.nitida "Eisenach", F.nitida "Gansu", F.nitida "Great Wall", F.nitida "Nymphenburg", F.nitida "Wakehurst"

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fargesia nitida