RIPE NCC

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióRIPE NCC
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusRegistre Regional d'Internet Modifica el valor a Wikidata
Història
Creacióabril 1992
Activitat
ÀmbitEuropa, Rússia, Orient Mitjà i Àsia central Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webripe.net Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ripencc Twitter (X): ripencc Instagram: ripe_ncc LinkedIn: 12568 Youtube: UCaYdZm-eHvmMBIz9_vCQ9ug GitHub: RIPE-NCC Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Centre de Coordinació de xarxes IP europees (Réseaux IP Européens Network Coordination Centri [RIPE NCC]) és el Registre Regional d'Internet (RIR) per a Europa, Orient Mitjà i parts de l'Àsia central.

Un RIR supervisa l'assignació i registre dels nombres de recursos d'Internet (adreces IPv4, adreces IPv6 i nombres de Sistemes Autònoms) en una regió específica.

RIPE NCC proporciona la coordinació administrativa de la infraestructura d'Internet. És una organització sense ànim de lucre amb més de 5000 membres pertanyents als al voltant de 70 països pertanyent a la seva àrea de servei.

Qualsevol persona o organització pot convertir-se en membre de RIPE NCC. Els seus membres són bàsicament Proveïdors de Serveis d'Internet (ISPs), organitzacions de telecomunicacions, institucions educatives, governs, reguladors i grans corporacions.

RIPE NCC també proporciona suport tècnic i administratiu a Xarxes IP Europees (Réseaux IP Européens (RIPE)), un fòrum obert a totes les parts interessades en el desenvolupament tècnic d'Internet.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: RIPE NCC