Petopentia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPetopentia Modifica el valor a Wikidata

Llavors de Petopentia natalensis Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreGentianales
FamíliaApocynaceae
SubfamíliaPeriplocoideae
GènerePetopentia Modifica el valor a Wikidata
Bullock, 1954
Nomenclatura
Sinònims
Fockea Natalensis

Petopentia és un gènere monotípic que pertany a la família de les apocinàcies amb una única espècie: Petopentia natalensis (Schltr.) Bullock[1] de plantes fanerògames. És originari de Sud-àfrica.[2]

Descripció[modifica]

Són lianes que arriben als 10-15 m d'altura, amb grans òrgans subterranis, nodulosos, tubercles, arrels. Els brots són de color vermellós amb escorça suberosa, glabres. Les fulles coriàcies, de 7-11 cm de llarg i 3,,5 cm d'ample, àmpliament oblongues, basalment arrodonides a cordades, l'àpex acuminat, glabres, amb la línia interpetiolar.

Les inflorescències són axil·lars o terminals, de vegades dos per node, més curtes que les fulles adjacents, amb 5-8 flors, laxes, amb bràctees florals ovades. El seu nombre de cromosomes és de 2n = 22.

Distribució i hàbitat[modifica]

Es distribueix per Sud-àfrica a Natal i Transkei en els boscos de ribera i els penya-segats de gres dels boscos de les zones subtropicals humides.

Sinonímia[modifica]

Referències[modifica]

  1. Espècies al PPP-index
  2. (en anglès) «Petopentia». The Genera of Asclepiadoideae, Secamonoideae and Periplocoideae (Apocynaceae): Descriptions, Illustrations, Identification, and Information Retrieval. Universitat de Bayreuth.
  3. «Petopentia». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Petopentia

Bibliografia[modifica]

  • Meve, U. & Liede, S. 2004. Generic delimitations in tuberous Periplocoideae (Apocynaceae) from Africa and Madagascar. Ann. Bot. 93: 407-414.
  • Venter, J. J. T., Verhoeven, R. L. & Kotze, J. D. S. 1990. The genus Petopentia (Periplocaceae). S. Afr. J. Bot. 56: 393–398.