Carrer del Mig (Rialp)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Carrer del Mig
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióMedieval
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
ComarcaPallars Sobirà
 Rialp
LocalitzacióC. del Mig
Map
 42° 26′ 39″ N, 1° 08′ 04″ E / 42.444162°N,1.134369°E / 42.444162; 1.134369
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC25563 Modifica el valor a Wikidata

El Carrer del Mig és una via pública de Rialp (Pallars Sobirà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Antic carrer Major que travessava l'antic recinte fortificat pels murs posteriors de les mateixes cases i per una torre de secció circular, situada de tram a tram. A cada un dels seus extrems existia un portal, un d'ells avui desaparegut. El carrer, força rectilini, té una amplada de poc més de tres metres i està flanquejat per cases que presenten en la seva planta baixa porxos suportats per arcades o per llindes, la qual cosa permetia fins no fa gaires anys seguir-lo de punta a punta sempre aixopluc. Malauradament, en el curs de la dècada del segle xx han estat enderrocades moltes cases i construïdes o modificades altres. A més moltes altres avui ruïnoses amenacen en tenir la mateixa fortuna que aquelles. Un altre atemptat contra la fisonomia originaria del carrer ha estat la supressió de la segla per l'aigua que corria pel mig del carrer.[1]

Referències[modifica]

  1. «Carrer del Mig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 setembre 2017].