Xavier Bonfill i Cosp

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaXavier Bonfill i Cosp
Biografia
Naixement1957 Modifica el valor a Wikidata (66/67 anys)
Planoles (Ripollès) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióoncòleg, catedràtic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Xavier Bonfill i Cosp (Planoles, 1957)[1] és doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en Oncologia Mèdica i en Medicina Preventiva i Salut Pública, màster en Salut Pública per la Columbia University de Nova York, on a més va completar els seus estudis en epidemiologia al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Va treballar durant 12 anys al Consorci Hospitalari del Parc Taulí de Sabadell i actualment és el Director del Servei d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Ha estat el director del Centre Cochrane Iberoamericà[2] en el període 1997-2023, cap del grup de recerca en el CIBERESP (Instituto de Salud Carlos III) i a l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau.[3] Director de la revista Annals de Medicina de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears i Catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans.[1] i membre corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Xavier Bonfill, Jordi Casanova, M. Teresa Estrach, J.-R. Laporte, Josep Peñuelas i Georg Kremnitz, nous membres de l'IEC». web. Institut d'Estudis Catalans. [Consulta: 24 maig 2016].
  2. Gómez, Carolina. «El Hospital General se integra a red internacional de investigación clínica». Jornada. UNAM. [Consulta: 24 maig 2016].
  3. Error en el títol o la url.«».