O Gotejar da Luz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaO Gotejar da Luz
Fitxa
DireccióFernando Vendrell
Protagonistes
ProduccióAna Costa
Fernando Costa
GuióTeodomiro Leite de Vasconcelos
MúsicaNuno Canavarro
Luís Represas
MuntatgeMário Masini
ProductoraCinemate
DistribuïdorMarfilmes
Lusomundo
AMC
Dades i xifres
País d'origenMoçambic Moçambic
Estrena2002 Modifica el valor a Wikidata
Durada100
Idioma original(portuguès)
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
Lloc de la narracióMoçambic Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0191161 Filmaffinity: 393711 Letterboxd: light-drops Allmovie: v272513 TMDB.org: 254480 Modifica el valor a Wikidata

O Gotejar da Luz és una pel·lícula coproduïda per Portugal i Moçambic de 2002 dirigit per Fernando Vendrell. L'acció es desenvolupa al Moçambic colonial dels anys 1950.

La pel·lícula es va estrenar el 8 de febrer de 2002 al cinema Xénon (Maputo), a Moçambic, e el 15 de febrer a Lisboa, als cinemes São Jorge i Quarteto, al mateix temps que s'estrenava en unes altres quatre sales, en territori portuguès.

Repartiment[modifica]

Argument[modifica]

L'acció es desenvolupa al Moçambic colonial dels anys 1950. Retrata la vida d'un adolescent que, durant les vacances d'estiu, es veurà embolicat en esdeveniments dramàtics que marcaran la seva vida.

Rui viu la seva infantesa en una terra perduda al bosc. Fill de colons portuguesos, aviat va aprendre a reconèixer dues realitats, Europa i Àfrica. La seva vida va estar marcada per una elecció permanent entre les dues ribes del riu Púnguè dues cultures, blanca i negra, el cap i el "esclau", la violència i la pau, l'amor i la passió. Enfront de la destrucció tràgica i inevitable de la seva infància, als catorze anys, Rui Pedro finalment tria el seu marge. Ara recerca de les restes dels camps de cotó on va créixer. Redescobreix Jacopo, un vell amic, el seu "Pare" negre, que li va ensenyar a respectar la natura i la cultura africana.

La pel·lícula es basa en el conte "O Lento Gotejar da Luz", de Teodomiro Leite de Vasconcelos, periodista i escriptor que va créixer a Moçambic i que va deixar el seu país per raons polítiques.[1]

Festivals[modifica]

Referències[modifica]