Canal adjacent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:16, 17 set 2022 amb l'última edició de Mcapdevila (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
(dif.) ←la pròxima versió més antiga | vegeu la versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)

En Radiodifusió un canal adjacent és un canal d' AM, FM o TV que està al costat d'un altre canal . El primer canal adjacent és el que està immediatament al costat d'un altre canal, el segon adjacent és el que és a dos canals de distància, i així successivament. La informació sobre els canals adjacents es fa servir per impedir que dues estacions confrontants (adjacents) s'interfereixin l'una amb l'altra.Vegeu interferència de canal adjacent .

Interferència de canal adjacent

La interferència de canal adjacent és una interferència causada per restes espuris d'una radiació electromagnètica d'un canal adjacent . Una ACI pot ser causada per un filtrat insuficient (com el filtratge incomplet de productes modulació no desitjat en sistemes de modulació de freqüència ), per una sintonització incorrecta o per un control de freqüència incorrecte (al canal de recepció, al canal emissor de la interferència o en tots dos).

Resumint: el senyal de B pateix una distorsió d'intermodulació amb fuites de senyal en freqüències adjacents. que passa a través d'amplificadors d'entrada RF del receptor A, que deixa passar algunes emissions de canal de B, a causa del flanc d'atenuació dels filtres de recepció d'A, en principi aquests filtres selectius estan dissenyats per “deixar passar” únicament uns canals determinats.

Referències