Fitness

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Fitness en Severodvinsk, Rússia.

El fitness és l'exercici físic fet per mantenir un correcte estat de salut. Recull l'ideal grec de la 'kalokagatia', o síntesi del bo i el bell.

En l'actualitat el fitness implica múltiples factors que es poden resumir en l'ideal grec perfectament: una millora de la condició física en general amb la seva consegüent resposta en l'apartat de l'aspecte físic, i tot això a través d'un sistema d'entrenament individualitzat i d'una adequada nutrició.

L'objectiu del fitness és la salut, perquè la mateixa condició física implica salut de forma directament proporcional. L'entrenament en fitness té com a objectiu el desenvolupament integral de totes les qualitats físiques del subjecte: un entrenament cardiovascular per a desenvolupar el sistema cardiorespiratori, un entrenament amb càrregues i de flexibilitat i elasticitat per a potenciar el sistema neuromuscular, tot això acompanyat d'una alimentació correcta i equilibrada i, en cas necessari, de la suplementació apropiada per a cada cas en particular.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fitness Modifica l'enllaç a Wikidata